15 °C, Budapest
15 °C
Budapest
Holnap
13°
Holnapután
17°
Szombat
19°
2024.04.24. szerda, György
filter.hu filter.hu

Ajándékozzon különlegességet!

A természet ihlette szépség és a megismételhetetlen minták alkotják a fából készült órák egyediségét, különlegességét. Az óránkra pillantva általában a gyorsan múló idő és a folytonos rohanás jut eszünkbe, de nem erről az óráról... Egy ilyen órát látva mintha megállt volna az idő, nem csak a mulandóságot vesszük szemügyre, hanem magát a tárgyat, az alkotást is.

Miért olyan különlegesek a faórák?

Egyrészt, mert minden fa egyedi, ezért nincs két egyforma faóra sem. Legalábbis ilyen biztosan nincs. Másrészt pedig azért, mert látványnak sem utolsó, ezáltal a lakás díszítésére is gyakran használják. A falon vagy komódon rendkívül jól mutat, egyedi hangulata által különlegessé varázsolja a teret, ahová kerül. 

faóra

Készülhet a fa törzséből vagy egy ág, esetleg ágak metszetéből, de lehet gravírozott vagy térbeli faóra, sőt létezik Magyarország térképét ábrázoló faóra is! Utóbbiból elterjedt a szimbolikus Nagy-Magyarország óra. 

Milyen típusú faórák léteznek?

A fejlett technikának köszönhetően ma már számtalan fafajtát használnak alapanyagnak. Választhatunk japán akácból, juharból, dió-, cseresznye-, eper-, alma-, körtefából, sőt, ezüstfából vagy egy-egy fa gyökeréből készült órák közül. A hasonlóság az bennük, hogy valamennyi óra alapanyaga egy speciális kezelési eljáráson esik át, ezáltal időtállók lesznek. Nem korhadnak, nem eszi őket az idő, a megmunkálás alatt elnyerik végső állapotukat és úgymond konzerválódnak, hogy sokáig élvezhessük szépségüket.

Készülhet fali és asztali kivitelben, attól függően, hogy Ön vagy akit megajándékoz vele, hová szeretné elhelyezni.

Fajándékok: órák és más, fából készült ajándékok

Ha egyedi ajándékot keres, érdemes olyan helyről rendelni, ahol a szakértelem a minőségi munkával karöltve alkot valami egészen különlegeset. A Fajándékok például egy ilyen márka. A FA-TIME Hungary 1998 óta van jelen a hazai és nemzetközi lakberendezési kultúrában. Számos egyéb fából faragott termékük van, mint például formatervezett egyedi vágódeszkák, domborintarziás fali képek, edényalátétek, konyhai fatálak és kínálók vagy az egymásba rakosgatható sámli. Játékok, sőt sportszerek (például kézállófa) is megtalálhatók kínálatában. Ha fából készült ajándékot szeretne, A Fajándékoknál jó helyen jár!

Közeleg egy születésnap vagy a karácsony? Ha szeretne kreatív és egyedi meglepetést, ami egyúttal hasznos lesz a mindennapokban, válasszon fából készült terméket! Kiváló ajándék konyhába egy puzzle formájú, hangszert ábrázoló vagy szív alakú vágódeszka, de ugyanilyen hasznos lehet egy csiga, hópehely vagy falevél alakú edényalátét is. 

Igazi különlegességre vágyik? Kérje egy Ön által választott idézettel a faórát, ami garantáltan személyes ajándék lesz Kedvesének vagy Édesanyjának!