7 °C, Budapest
7 °C
Budapest
Holnap
Holnapután
Csütörtök
2023.12.04. hétfõ, Barbara, Borbála
filter.hu filter.hu

Ne félj az esküvői előkészületektől!

Mi, nők már kislánykorunkban terveket szövögetünk mesebeli esküvőnkről. A tervek egészen addig csak vágyainkban élnek, amíg meg nem érkezik álmaink hercege, és meg nem kéri a kezünket. Az eljegyzés után a fellegekben járunk egy-két napig, majd kétségbeesünk, hogy hogyan is fogunk tudni mindent megszervezni a nagy napig.

Az esküvő megszervezésére jó, ha marad elegendő idő. Sokan azt javasolják, hogy egy évvel korábban kezdjük el megszervezni a menyegzőt, így kényelmesen mindent át tudunk gondolni, és kapkodás nélkül elintézhetjük még a legapróbb részleteket is.

esküvőszervezés

Az első teendők

Először a dátumot érdemes kiválasztani. Sok tavaszi és nyári időpont már jó előre elkel, így ideje gyorsan döntenünk és lefoglalnunk a kiszemelt dátumot. Ezzel egy időben még egy nagyon fontos teendő van, mégpedig az anyagi rész meghatározása. Érdemes egy kis összeget félretenni belőle, mert soha nem tudhatjuk, mikor jön egy-egy váratlan kiadás. Márpedig az esküvőknél ez gyakran előfordul. Ha már tudjuk a keretet, körülnézhetünk az esküvői helyszínek között, mert a közkedveltebbeket hamar lefoglalják.

Még a kezdetek kezdetén írjunk egy „to do” listát, hogy minden meglegyen a nagy napra. Hogy ne történhessen meg, hogy kimarad valami a lajstromból, érdemes olyan oldalakat megnéznünk, ahol minden fontos információt megtalálunk, ami a tökéletes menyegzőhöz kell, és még az is előfordulhat, hogy egy nap alatt megszervezzük az esküvőnket!

Rohan az idő…

Ahogy rohannak a hónapok, egyre több minden kerül kipipálásra a listáról. Az esküvő előtt 4-5 hónappal érdemes kiválasztanunk a menyasszonyi ruhát és hozzáigazítani a vőlegény és a koszorúslányok ruháit is.

Ebben az időszakban kell szétosztanunk a meghívókat, hogy minden vendég, akikkel szeretnénk megosztani örömünket, szabaddá tudja tenni a kitűzött dátumot. Ki kell választani a fotóst, videóst, a dekorációt és a menyasszonyi csokrot, és el kell döntenünk, milyen ízű legyen a menyasszonyi torta. Ha úgy érezzük, hogy összecsaptak a fejünk fölött a hullámok, nem tudjuk egyedül megszervezni a lagzit, kérhetjük esküvőszervező segítségét is.

Az utolsó hónap

Az esküvő előtti négy hétben már csak a simításokat kell elvégeznünk. Meg kell terveznünk az ülésrendet, próbafrizurát és sminket kell csináltatnunk, utolsó ruhapróbát kell beiktatnunk, testben és lélekben fel kell készülnünk a nagy napra.

Amit viszont nem szabad elfelejtenünk, az az, hogy az esküvőre való készülődés nem lóverseny. Nem másoknak szervezzük, olyannak kell lennie, amilyet mi magunk elképzeltünk. Nem kell túlszárnyalni senkit sem, a mi nagy napunk lesz. Éljük meg a készülődés és az esküvő minden pillanatát, együtt. Hiszen az a legfontosabb, hogy szeretjük egymást, és aznap örökre egybekötjük az életünket. Csak ez számít!

 

Menyasszony, vőlegény
Körítés
Menyasszony, vőlegény
Körítés
Menyasszony, vőlegény
Körítés
Menyasszony, vőlegény
Körítés
További anyagok