8 °C, Budapest
8 °C
Budapest
Holnap
18°
Holnapután
17°
Szerda
12°
2024.03.03. , Kornélia
filter.hu filter.hu

A legfontosabb tanácsok, ha hírlevélküldésbe kezd a vállalkozásod

A hírlevélküldés az egyik leghatékonyabb marketingeszköz, amivel fenntarthatjuk a cégünk iránt korábban bármikor érdeklődő potenciális ügyfelek érdeklődését. A jó hírlevél figyelemfelkeltő, informatív, az olvasó képtelen ellenállni neki, és cselekvésre buzdít. Ezek a legfontosabb tudnivalók, ha a vállalkozásod nevében hírlevél küldésére készülsz. Íme néhány gyakorlati tanács!

A tárgy a legfontosabb

Senki nem fogja elolvasni a hírleveledet, ha nem kelti fel az érdeklődését a levél tárgya. Legyen 30 és 50 karakter közötti a hossza, ami mobilon is teljesen megjelenik. Tartalmazza a legfontosabb tudnivalókat, például akciót hirdetsz, korlátozott ideig elérhető, amit kínálsz, ingyenesen szállítasz vagy ajándék jár a termék mellé. Ezekkel nagyobb eséllyel bírod kattintásra az olvasóidat.

hírlevélküldés

Legyen reszponzív a dizájn

Egy PC-re készített, mobilon esetlenül megjelenő hírlevéllel sok érdeklődőt veszíthetsz. Senki sem fog azon próbálkozni, hogyan teheti olvashatóvá a rosszul megjelenő hírleveledet. Jelenjen meg mobilon is tökéletesen!

Szólítsd meg az olvasódat

A címlistádban jó eséllyel a címzett neve is szerepel az email címe mellett. Használd! A levelet kezdd személyre szólóan, ne Kedves Címzett, hanem Kedves Anna legyen az első mondatod. Ezzel szimpátiát ébresztesz az olvasódban, aki így nagyobb eséllyel olvas tovább.

Ne használj túl sok képet

A hírleveled elolvasását kockáztatod, ha sok képet teszel bele, esetleg képeken jeleníted meg a szöveges tartalmakat is. Idegen feladótól érkező levelekkel szemben bizalmatlanok az emberek. Ha a levelező nem tölti le automatikusan a levélben lévő képeket, ezen a ponton könnyen elveszíted őket. Mellesleg az is előny, ha a leveled mérete minél kisebb, amit kevesebb képpel könnyebb megtartani.

Rendelkezz SMTP kiszolgálóval

Ha a feliratkozott érdeklődőidet rendszeresen szeretnéd hírlevelekben tájékoztatni, egy dedikált SMTP szerver megkönnyíti a dolgodat. Az AB Plusz kínálatában elérhető csomagokkal minimum egy, de akár 15 fix IP-címed is lehet. A szolgáltató gondoskodik róla, hogy ezek ne szerepeljenek spam listákon, így az üzeneteid nagyobb eséllyel érnek el a címzetthez. Több IP-cím esetén a rendszer véletlenszerűen választja ki, hogy melyikről küldi éppen a levelet. Ezzel elkerülöd, hogy bizonyos szolgáltatóknál túllépd az óránként meghatározott, maximálisan fogadható emailek számát.

Legyen egyértelmű, hol lehet leiratkozni

Bár a cél az, hogy megőrizd azokat, akik egyszer már feliratkoztak, olyan címzettekre nincs szükség, akiket nem érdekel a hírleveled. A leiratkozási lehetőség legyen könnyen megtalálható.

Ügyelj a GDPR betartására!

Személyes adatokkal dolgozol, mint a név és email-cím, melyek kezeléséhez be kell tartanod a vonatkozó szabályokat.

Sok sikert!