8 °C, Budapest
8 °C
Budapest
Holnap
18°
Holnapután
17°
Szerda
12°
2024.03.03. , Kornélia
filter.hu filter.hu

Ime, az Audi Q8 - a Q-család legújabb gyermeke

A Q8 szinte egyidőben mutatja be az Audi legjobb arculatát: a dizájn mutatós, innovatíva a technológia, és a legfelsőbb szükségleteket is kielégíti. A legelső Quattro típusokat fedezhetjük fel a sportos dizájnban, azonban a nyolcszög alakú Singleframe hűtőrács már a jövőt idézi. Az utastér egyenesen olyan, mint egy hangulatos szalon: a tér tágas, elsőosztályú, széles skálán mozgó digittális és hálózati kapcsolatokkal – ez a négyajtós SUV kupé. Okos kezelőrendszer, magas színvonalú navigációs rendszer egy igazi digitális világba kalauzol, vegyük csak az MMI touch response technikát, vagy a hangzásvilágot. Az Audi Q8-at akármilyen terepen dinamikusan tudja vezetni, olyan professzionális futóművel rendelkezik, meghódítja akár a földutakat is.

Micsoda vonzó külső!

A már említett Singleframe nyolcszög alakú hűtőrács egy innovatív arculatot kölcsönöz. A függőleges hűtőrács előrenyúló első légterelővel felszerelve, és a markáns körvonalú óriási légbeömlővel igazán határozott, erőteljes fellépést kölcsönöz a gépjárműnek. Finoman ereszkedő tetőív és határozottan megdöntött D oszlopok – ide csatlakozik a nagyméretű, 22 col peremátmérőjű kerekeket védő sárvédő tipikus Quatrro blister íves arculata. Hátul a fénysáv fekete alapon fekszik.

Audi Q8

Igazi sportos, dinamikus vezetés élmény

Ez alól nem lehet kivétel a Q8, és még költséghatékony is. 100% mechanikus differenciálmű, ami alapjában véve 40:60 arányban osztja el a forgatónyomatékot a két tengely közt. Azonban ha kell, a munka javát az épp hatásosabb vonóerőátadással bíró tengelyre teszi át.

Extrafelszerelés még az összekerékkormányzás, természetesen az egyébként is élenjáró kormányzás mellett, hogy az áttétel egyre közvetlenebb lesz a bekormányzási szög emelkedésével. Ez a módszer akár 5 fokos tartományban kormányozza be a hátsó kereket, kis sebesség esetén az első kerékkel ellentétes irányban, hogy még agilisebb legyen, ha pedig jobban a gázra lépünk, akkor pont megegyező irányban, hogy fokozatosan legyen a stabilitás. Ez az innovatív hajtásrendszer igazán gazdaságos, hála a mild hibrid MHEV technológiának.

Kifinomult stílu - lássuk, mi van az autó belsejében!

Ha Ön beül, kizárólag kényelem és kellemes hangulat fogadja. Térkinálata szó szerint széles: két méter, ami egy SUV kupéhoz képest igencsak jelentőségteljes. Ha ez nem elég, a kifinomult belső tér mellett igény szerint kérhető masszázs és szellőztető funkció az Individual kontúrülések által, automata négyzónás légkondi és ionizátort, illatosítót is tartalmazó légminőség pakk (Air Quality Paket) – így igazán úrias dolgunk lesz az autóban ülve.

Lássuk a professzionális hálózatot

Már alapkivitelben is csúcskategóriás MMI Navigációs rendszerrel rendelkezik, mely plusz infotainment berendezést, Audi connect LTE Advanced szabvány szerinti adatviteli modult és WLAN hotspotot takar. Az audio connect rendszer szinte a jövőbe lát az útvonaltervezést illetően. Újszerű hangvezérléses funkciók egyenesen a kormányról hívhatók le megbízható és villámgyors módon, így az Audi Q8 olyan, mint egy okos beszélgetőtárs.

A világítás csakis Ambiente

Extraként igényelhető a sötétbeni kontúrvilágítás az utastér dinamikus vonalaiért, vagy a kesztyűtartó fölötti 3D hatású lézeres quattro címke háttérvilágítás gyanánt. Ez tipikus Audi, aki figyel a legapróbb részletekre!

A világítás techinka minket is felvilágosít!

Alapesetben LED fényszórókkal van felszerelve. De ha kéri, megvásárolhatja HD Matrix Led lámpáinkat, így még jobban látja az utat nagy felbontásának köszönhetően. Pont jókor érzékeli a szemből jövő és előttünk lévő kocsikat, így időben beárnyékol, ám a kocsi mellett lévő területek továbbra is meg lesznek világítva. Akár tompított, akár távolsági, a fényeloszlás aktív és dinamikus, mechanikus közbeavatkozás nélkül működik a fényszegmensek aktiválása. Így a fényáradat mellett még biztonságban és komfortban is érezheti magát, hiszen megszűnik a határ a szokványos tompított és távolsági fény közt.

Még több info és érdekesség a Matipro.hu oldalon.