35 °C, Budapest
35 °C
Budapest
Holnap
31°
Holnapután
33°
Csütörtök
33°
2022.07.04. hétfõ, Ulrik
filter.hu filter.hu

A koronavírust követően ezek a trendek rajzolódnak ki az otthonvédelemben

Milyen hatást gyakorolt a koronavírus az otthonvédelem, illetve a vagyonvédelemmel kapcsolatban alkalmazott megoldások terén? Miként alakultak át a felhasználói igények, továbbá milyen trendek rajzolódnak ki a témakörrel kapcsolatban? A cikkben ezeket a kérdéseket fogjuk megválaszolni, rávilágítva ezáltal a vagyonvédelmi megoldások átalakulására a koronavírus következtében.

Az érintésmentes megoldások alkalmazása az otthonvédelem kapcsán is tetten érhető

A koronavírus-járvány árnyékában egyik napról a másikra került előtérbe az érintésmentes megoldások jelentősége. Mindenki tart a kórokozóktól és baktériumoktól, emiatt pedig igyekszünk kerülni a társas érintkezéseket, illetve a sokak által használt tárgyak érintését.

Ez a tendencia az otthonvédelemben is egyértelműen jelen van. Ennek szellemében növekvő kereslet mutatkozik a távfelügyeleti szolgáltatások iránt is. A cél tehát a vagyonvédelem megoldása professzionális segítségét igénybe véve oly módon, hogy közben lehetőség szerint mellőzni tudjuk a személyes kapcsolatokat.

távfelügyelet

A fejlett kamerarendszerek jelentősége még inkább megnőtt

A fertőzésveszély minimalizálása végett fontos lett, hogy biztonságos távolságból tudjuk ellenőrizni, illetve figyelemmel követni a nagyobb értékkel bíró helyeket és tárgyakat. A korszerű kamerarendszerek remekül illeszkednek ezekhez az igényekhez.

Egyrészt az illetéktelen személyekre riasztó jelleggel hat már a kamerarendszer puszta látványa is. Emellett pedig a folyamatosan rögzített videófelvételek megadják a lehetőséget arra, hogy a célterület folyamatos jelleggel monitor alatt legyen.

A legjobb pedig az, hogy akár a távoli ingatlanok felügyeletét is meg tudjuk valósítani anélkül, hogy közben bármiféle veszélybe kerülne az egészségi állapotunk. Vagyis a vagyonvédelem nemcsak hatékony, hanem messzemenően biztonságos is lehet.

Még nagyobb kereslet mutatkozik a távolról irányítható eszközök iránt

Már a járványhelyzetet megelőzően is egyértelmű volt a távolról, akár okostelefonnal is irányítható eszközök iránti igény növekedése. Persze a globális fertőzésveszély hatására ez a tendencia csak tovább erősödött.

Annak fényében pedig még inkább, hogy kiderült, a modern vagyonvédelmi eszközöknél nemcsak a vezérlés oldható meg távolról. Merthogy ezeknél a fejlett készülékeknél az esetek túlnyomó többségében akár a bővítés, valamint a javítás is maradéktalanul kivitelezhető a Wifi technológia segítségével.

Vagyis a vezeték nélkül működő vagyonvédelmi megoldásokat lokációtól teljesen függetlenül, fizikai érintkezés nélkül, távolról is hatékonyan lehet irányítani, bővíteni vagy éppenséggel javítani. Ez pedig elképesztően hasznos lehet a globális járványhelyzetet figyelembe véve.