7 °C, Budapest
7 °C
Budapest
Holnap
18°
Holnapután
17°
Szerda
12°
2024.03.03. , Kornélia
filter.hu filter.hu

Hasznos tippek a Lowara szivattyú vásárlásához

Laikusok számára nem mindig egyszerű a megfelelő szivattyú kiválasztása, ugyanis nem feltétlenül tudja mindenki, hogy másfajta szivattyúra van szükség a szennyvíznél, ahol lebegő szennyeződések is találhatóak, és más fajtára a fúrt kutaknál, ezekhez ugyanis a búvárszivattyúk a legmegfelelőbbek, a szennyvízhez pedig merülőszivattyúra van szükség. A kétfajta szivattyú felépítésében az egyik legkönnyebben észrevehető különbség a fordított gépcsoport.

Amikor merülőszivattyúra van szükség

Ha szennyvízhez, szennyezett vízhez, esetleg tiszta vagy éppen szennyezett víz átemeléséhez, víztelenítéshez kellene szivattyú, akkor merülőszivattyúra van szükség. A merülőszivattyúk víz alatt és víztér felett, de még száraz légtérben is működőképesek, ezzel szemben a búvárszivattyúk intenzív hűtést igényelnek. Ha szennyvízhez kell a szivattyú, akkor azt érdemes szem előtt tartani, hogy kémiailag nem semleges folyadékról van szó, ráadásul lebegő szennyeződések, szálas, rostos anyagok és még szilárd szennyeződések is nagy valószínűséggel vannak benne, ezért érdemes elgondolkodni a dugulásmentes járókerekeken is. Nagyon fontos, hogy a búvárszivattyúk nem rendelkeznek a szennyezett vizek szállításához szükséges tulajdonsággal, mert csak homoktűrő képességük van. 

Amennyiben szivattyúvásárlás előtt állsz, akkor mindenképpen érdemes szétnézned a Szivattyúvilág weboldalán.

merülőszivattyú

Amit tudni kell a merülőszivattyúkról

A merülőszivattyúk csak korlátozott emelési magasságra képesek, csupán pár méterrel lehet őket a vízszint alá helyezni, ez egy lényeges különbség a búvárszivattyúkhoz képest, azokat ugyanis akár több száz méter mélyre is el lehet helyezni.

A fentiekben említett többféle közegben is lehetséges működés (víz alá merítve és száraz légtérben) három konstrukciós feladatnak köszönhető: a motor hűtésének, a biztonságos működésnek és a kettős tőmítéssel rendelkező kábelkivezetésnek, valamint érszigetelésnek. 

Merítve és felszínre is használható Lowara merülőszivattyúk

A minőségi anyagokból készült Lowara szivattyúk felszínre és merítve egyaránt használhatóak. A gyártó politikájában fontos szerepe van a környezettudatosságnak, ezért folyamatos innovációk és fejlesztések segítségével mindent megtesznek, hogy a termékeik a lehető legnagyobb energiamegtakarítással működjenek. A Lowara szivattyúk teste tekintélyt parancsoló és elegáns, a kialakításuk robosztus, azonban mégis csendesen és zajmentesen működnek.

A gyártó széles termékkínálattal rendelkezik, nem csak egyszerű, otthoni használatra szánt szivattyúkat gyártanak, hanem speciális, saválló anyagból készült termékeket, épületgépészethez szükséges szivattyúkat és házi vízellátó rendszer kiépítéséhez felhasználható szivattyúkat is.