20 °C, Budapest
20 °C
Budapest
Holnap
23°
Holnapután
17°
Péntek
17°
2023.10.03. kedd, Helga
filter.hu filter.hu

Vezetékes vagy vezeték nélküli fülhallgatót vegyek?

Én még emlékszem, hogy milyen volt a walkmant hallgatni. Akkor még sem a hangrögzítés minősége, sem a lejátszó walkman minősége nem volt az igazi, a fejhallgatóról nem is beszélve. De örültünk, mert útközben (de nagy szó volt ez akkor!) tudtunk hallgatni olyan zenéket, amiket addig csak otthon.

A walkman hamar kiment a divatból, mert a kazettákat kezdte felváltani valami komolyabb, a CD-lejátszó. Sokat javult a hangminőség, amikor bejöttek az első ilyen eszközök. Nem nyúlt már meg a szalag, stabil, folyamatos volt a hangminőség. Ráadásul emlékszem, ezzel együtt jöttek be az első fülhallgatók is, fényévekkel jobb minőségben, mint az addigi walkman fejhallgatók. Majd később jöttek a vezeték nélküli fülhallgatók is, gyors és nagy volt a technológiai előrelépés az utóbbi évtizedekben.

fülhallgató

Vezetékkel vagy vezeték nélkül?

Mindenkinek magának kell eldöntenie, hogy vezetékes vagy vezeték nélküli fülhallgatót használ. Hogy miért? Azért, mert nem mindegy, hogy ki mire használja a fülhallgatóját. Én pl. több fülhallgatót is használok, nem véletlen. Amikor hosszú órákig egy számítógép előtt ülve cikkeket írok, akkor tökéletesen megfelel egy vezetékes fülhallgató, ami garantáltan nem hagy cserbe. Nem fogja elveszteni a jelet, ezáltal nem fog akadozni, de nem is fog lemerülni. Sajnos a (főleg olcsóbb) vezeték nélküli fülhallgatóknál előfordulnak ezek a problémák. De ez nem azt jelenti, hogy én ne használnék vezeték nélküli fülhallgatót, igen is használok. És imádom!

A vezeték nélküli fülhallgató szabadságot ad

Imádom a vezeték nélküli fülhallgatómat, mert annál nagyobb szabadságom már nem is lehetne. Úgy tudok bármit hallgatni, hogy közben oda megyek, ahova akarok. Vezethetek közben, dolgozhatok, sportolhatok, tényleg bármit csinálhatok. Ráadásul a technológiai fejlődésnek hála, már nem csak csúcsminőségűek, de hosszú üzemidővel és zajszűréssel is rendelkeznek az újabb fülhallgatók. Bátran sportolhatok, izzadhatok, nem okoz gondot. Ahogy az sem, hogy túl hangos lenne a zene, mert nem az, ugyanis a külső zajok nagy részét kiszűri. Ráadásul mikrofon is van benne, így bátran telefonálhatok vele vezetés közben is, mint mondtam, imádom!

Ha egy profi, minőségi, innovatív fülhallgatót szeretnél, tele technológiával, figyelmedbe ajánlom a Moon Store-on elérhető Soundcore vezeték nélküli fülhallgatóit.

Nem érdemes spórolni, vegyél minőségit

Sajnos én fiatalon többször belefutottam, hogy csak gyorsan lekaptam a polcról egy szupermarketben egy fülest, mert épp kellett. Az ár döntött, úgysem kell, csak arra, hogy… És máris sikerült vennem egy olyan fülhallgatót, ami nem hogy zenehallgatásra nem jó, de gyakorlatilag semmire sem. Nem volt elég, hogy olyan volt a hangzása, mintha 100 méterről egy bádog vödör alól szólna egy régi Sokol rádió. Még iszonyatosan torzított is, kis hangerőn is. Ne kövesd el az én hibáim! Ezt tartsd szem előtt: minőség, innováció, kényelem.