33 °C, Budapest
33 °C
Budapest
Holnap
26°
Holnapután
29°
Kedd
31°
2022.07.02. szombat, Ottó
filter.hu filter.hu

Mckenzie terápia: gyógytorna módszer Új-Zélandtól

Gyakran megfigyelhető az, hogy testünk jelez nekünk a stresszes és rohanó hétköznapokban, lassítsunk kicsit. Bármilyen tüneteket észlelhetünk magunkon, sok estben például mozgásszervi panaszok jelenhetnek meg. A derék-, a gerinc-, a váll-, és a nyak környéki ízületi fájdalom hosszú távon is megtudja keseríteni az emberek életét. Nem csak a mozdulatok lesznek nehezek, és kínzóak, de még a pihenés se fog menni a megszokott kerékvágásban, aminek az lesz a következménye, hogy többnyire fáradtak, és ingerlékenyek is leszünk.

Több oka is lehet annak, hogy a mozgatórendszerünkben probléma alakul ki. Nem is kell feltétlen nagy dologra gondolni, hiszen elég lehet egy kényelmetlen matrac, egy rossz és hirtelen mozdulat, vagy akár a rendszeres ülő munka is ahhoz, hogy a tünetek megjelenjenek.

McKenzie terápia

Akinek volt már része ilyen jellegű izomfájdalomban, az tudja, hogy mennyire megtudja nehezíteni az ember életét, és bármire hajlandó lenne, csak enyhüljenek a panaszok. Ideig- óráig el lehet nyomni a tüneteket fájdalomcsillapítókkal, ám hosszútávon csak az segíthet, ha szakemberhez fordulunk a problémával. Sokszor nem is gondolják az emberek, de a gyógytornával gyorsan és könnyen javítani lehet a mozgásszervi panaszokon. Az egyik legjobb fizioterápiás módszer lehet például a McKenzie torna, amely kimondottan az ilyen jellegű panaszok kezelésére lett kitalálva.

A McKenzie terápia népszerűsége ma már Budapesten is érezhető. Mit érdemes tudni erről a módszerről? A Mechanikai Diagnózis és Terápiát (MDT) egy új-zélandi gyógytornász, Robin McKenzie találta ki még az 1950-es években. A McKenzie vizsgálattal nem csak a probléma okát lehet kideríteni, de ez a torna aktívan bevonja a pácienseket is a gyógyulás folyamatába. A személyre szabott terápiás tervnek köszönhetően pedig gyógyszerek nélkül is javulni fog a betegek állapota, és a későbbi megelőzésben is lehet majd rá számítani. Szimpatikus ez a módszer, de nem akar több hónapot várni arra, hogy bejuthasson a megfelelő szakemberhez?

Amennyiben igen a válasz, akkor a legjobb helyen fog járni a linken található gyógyközpont weboldalán! A Budapesten működő központ szakembereihez telefonon és online is be lehet majd jelentkezni, és rövid időn belül már fogadni is tudják. Hogy a McKenzie terápia, vagy valamilyen más gyógytorna lesz-e a legjobb választás önnek, azt egy mindenre kiterjedő állapotfelmérés után tudják majd megmondani. Akkor sem kell kétségbe esni, ha ebben a vírusveszélyes helyzetben nem akar személyesen elmenni a gyógytornára, hiszen náluk online is lehet végezni a gyakorlatok elsajátítását, melyet mindig szakember fog felügyelni a számítógép másik oldaláról. Nem kell, hogy a fájdalom az életünk része legyen, tegyük meg az leső lépést már ma, és forduljunk szakemberhez!