8 °C, Budapest
8 °C
Budapest
Holnap
18°
Holnapután
17°
Szerda
12°
2024.03.03. , Kornélia
filter.hu filter.hu

Lesz másik: telex.hu

A júliusban távozó, korábbi indexes újságírók közzétették leendő oldaluk nevét és egyúttal támogatást kérnek munkájuk elkezdéséhez, folytatásához.

Ahogy ígérték is, lesz másik: telex.hu címen lesz elérhető a korábbi indexes újságírók portálja. 

telex.hu

Az oldalukon jelenleg támogatásra buzdítják azokat a felhasználókat, akik szeretnék visszakapni "megszokott újságjukat". Mint írják: "Július végén egységesen hagytuk ott a munkahelyünket. Most egy valóban független, sokoldalú, érdekes, szórakoztató és pártatlan újságot fogunk csinálni olvasóinknak, ehhez pedig a lehető legtöbb pénzre van szükségünk."

Ígéretük szerint egy nagy, független, sokszínű hírportált szeretnének létrehozni, mert hisznek abban, hogy az olvasók szabad döntéseihez korrekt, pártatlan hírek szükségesek, és ma Magyarországon nagy elérésű és nagy hatású újságra van igény.

"Magyarországon rossz bőrben van a szabad sajtó, az elmúlt tíz évben egyre csökkent a hatalmat korrekten ellenőrző szerkesztőségek száma, és egyre több az olyan újság, rádió és tévé, aminek a tulajdonosai kötődnek a politikához, politikusokhoz.

Minden valamirevaló demokráciának szüksége van a sokszínű médiára, és tekintve, hogy az Index.hu szerkesztősége 2020. július 24-én felállt, az olvasók jól ismert újságjának átalakulása jócskán hagyott űrt maga után a magyar nyilvánosságban. Azért mondtunk fel, mert nem láttuk biztosítottnak a független működést a továbbiakban, és most együtt, közösen, a lehető legtöbb távozó újságíróval szeretnénk ezen a mostoha hazai sajtóhelyzeten változtatni és olyan újságot készíteni olvasóinknak, amit most hiányolnak."