28 °C, Budapest
28 °C
Budapest
Holnap
25°
Holnapután
22°
Péntek
22°
2023.06.06. kedd, Norbert
filter.hu filter.hu

Megbízható futópad márkák

A friss levegő, a madárcsicsergés, a természet és a táj szépsége mind-mind a szabadtéri futás pozitív velejárói. A természetben való futás nem csak egészséges, de mentálisan is feltölt. Ennek ellenére vannak olyan helyzetek amikor az időjárás, kevés szabadidő vagy az edzéstípus (például dombfutás vagy fartlek) praktikusabbá teszi az otthoni edzéseket. Az ilyen esetekre érdemes egy megfelelő futógépet beszerezni.

A futópad vásárlása során számos tényező közül az egyik legfontosabb a megbízhatóság. Rengeteg futópad található a piacon, amelyek közül most bemutatunk néhány megbízható és hazánkban is elérhető márkát.

BH Fitness futópadok

Ez az eredetileg Spanyolországból induló világcég több, mint 100 éve van a piacon és az elsők között kapott ISO 9001 minősítést, ezzel is biztosítva a kiváló minőséget. 1987-ben ők voltak az elsők, akik bevezették termékeikben az elektronikus monitort. Otthoni és edzőtermi felhasználásra egyaránt gyárt modelleket. Élen járnak az innovácó terén és rendkívül jó, 110 kg feletti teherbírás jellemzi még a legegyszerűbb modelljeiket is. Futópadjaik kiemelkedő hi-tech felszereltségűek, emellett a 2,5 - 5 LE teljesítmény közötti motorjaiknak köszönhetően kiváló edzés lehetőségeket biztosítanak. A termékeik megbízhatóságát tekintve rendkívül előnyös ár-érték arányt mutatnak a piacon.

futópad

Robust futópadok

A termék minőségének magas színvonalát már a neve is sugallja. Az erős, robusztus vázának köszönhetően nagyon jól terhelhetők. Az elsősorban otthoni felhasználásra szánt futópadok maximálisan kielégítik az felhasználók igényeit. Még az egyik legegyszerűbb modell, a Robust Texas is rendelkezik manuálisan állítható dőlésszög beállítással. Kezdők számára kiváló választás ez a márka, mert a megbízhatósága mellett elérhető áron hozzá lehet jutni, és a modelljei gazdag felszereltséggel rendelkeznek (markolati pulzusmérő, LCD kijelző, automatikus leállító biztonsági rendszer, MP3 csatlakozó).

Tunturi futópadok

A finn cég, a futópad piacon rendkívül széles skálán mozogva, a közepes árkategóriájú otthoni gépektől a legprofibb modellekig szinte mindent gyárt. Az egykor kerékpárokat gyártó vállalat napjainkban igen magasabb színvonalon készít futópadokat a folyamatos innovációnak, a minőségi alapanyagoknak és a formatervezésnek köszönhetően. Nem meglepő, hogy a vázszerkezetére 10 év garanciát vállal még a legegyszerűbb modelljei esetén is. A Tunturi futópadok felhasználás szempontjából aránylag jól elkülöníthetőek. Bár elsősorban otthoni futópadokat gyártanak, de a GO Run és a Platinum Pro változatai már edzőtermi felhasználásra készültek.

futópad

Kettler futópadok

A Kettler márka a magas minőségű fitneszgépek kiemelkedő gyártója. A több, mint hatvan éve alapított cég gépeit a németországi gyárában ISO-9002 szabványnak megfelelő minőségbiztosítási rendszerben készíti. A Kettler futópadjaival számos fitneszteremben találkozhatunk világszerte. Ennek ellenére, például a komolyabb futóknak ajánlott Kettler Track 9 futópad akár otthoni használatra is kiválóan alkalmas, mivel könnyen összecsukható, ezáltal a helyigénye jóval kisebb a hagyományosabb edzőtermi gépekhez viszonyítva.

Toorx futópadok

A magyar piacon fellelhető márkák közül az egyik legbővebb palettával az olasz Toorx rendelkezik. A legegyszerűbb és teljesen új technológiával készült Toorx WALKING PAD nevezetű gyaloglópadja például igazi kuriózumnak számít. A másik nagy újítása az elsősorban konditerembe szánt, ívelt kialakítású Toorx TRX Speed Cross futógépe, ami állítólag 25%-kal magasabb kalóriaégetést tesz lehetővé használója számára. Az említett két modell között viszont számos otthoni vagy edzőtermi használatra szánt gépet kínálnak, így az igényeknek megfelelően szinte mindenki megtalálja a számára legelőnyösebbet.

futópad

Néhány tipp a futópados edzésekhez

A futópad kiválasztása csak a kezdet. Ha viszont már megtaláltuk a számunkra legmegfelelőbb gépet, akkor érdemes tudni, hogy néhány szempontból a futópados edzések eltérnek a hagyományos kinti futástól. Összegyűjtöttünk néhány tippet, amire fontos odafigyelni egy futópad használata során:

- Az elején kezdjük rövidebb edzésekkel, hogy hozzászokjunk a géphez, az egyhelyben futáshoz, illetve a korlátozott méretű futófelülethez.

- Ne feledkezzünk meg itt sem a bemelegítésről és a levezetésről, mert ezeknek nagyon fontos szerepe van. A levezetés hiánya például szédülést is eredményezhet az edzések után.

- A leeséstől való félelem természetellenes mozgást válthat ki. Figyeljünk tehát arra, hogy minél természetesebben mozogjunk, és ne tartsunk attól, hogy leesünk a futógépről.

- A fogantyú használata sokszor okoz görnyedt, abnormális testhelyzetet, ami a hátnak és a nyaknak sem tesz jót. Fussunk mindig felemelt fejjel és egyenes háttal.

- A mozgó futópadról ugorjunk le, mert rendkívül balesetveszélyes!

- Vigyázzunk, hogy ne kényelmesítsen el minket a futópad, ezért ha már van egy kis rutinunk és megszoktuk a használatát, akkor érdemes a futógép nyújtotta változatos programokat kihasználni.

Mozogni kell!
Kellékek, étrend
Mozogni kell!
Kellékek, étrend
Mozogni kell!
Kellékek, étrend
Mozogni kell!
Kellékek, étrend
További anyagok