6 °C, Budapest
6 °C
Budapest
Holnap
15°
Holnapután
15°
Csütörtök
10°
2024.04.22. hétfõ, Csilla
filter.hu filter.hu

Minden, amit az iRobot Home alkalmazás beüzemeléséről tudni érdemes

Az iRobot Home applikáció telepítésével és használatával lényegesen komfortosabbá válhat az iRobot készülékeink kezelése. Mivel a beüzemelés és a csatlakoztatás rendszerint okoz némi nehézséget, ezért külön bejegyzést szenteltünk a leírásának.

A cikkben tehát lépésről lépésre mutatjuk meg a beüzemelés módját, egyúttal pedig az iRobot Home applikáció rendszeres használatából fakadó előnyökre is kitérünk.

robotporszívó

Az iRobot Home applikáció használata a következő előnyökkel jár együtt

Manapság az iRobot robotok többségéről elmondható, hogy viszonylag könnyedén megoldható a Wi-fi hálózathoz történő csatlakoztatásuk. Ennek köszönhetően egyrészt az iRobot központi szervere folyamatos jelleggel frissítheti a robothoz tartozó szoftvert, másrészt a vezérlés lokációtól függetlenül is megoldhatóvá válik.

Mivel az alkalmazás használatának az első lépései időnként okoznak nehézségeket felhasználói oldalon, ezért most lépésről lépésre is megmutatjuk a beüzemelés javasolt módját.

Az iRobot Home alkalmazás használatának első lépései

A modern megjelenésű robotporszívó alján találni fogunk egy sárga fóliát, ami az akkumulátor aktiválását teszi lehetővé. Ezt húzzuk ki, továbbá az iRobot portartályában megtalálható védőpapírt is mindenképp vegyük majd ki. Hozzá kell tennünk, hogy ez az opció a Roomba i7, i7+, S9, valamint az S9+ esetén már nem érhető el. 

Amikor megvagyunk ezzel a lépéssel, akkor a készüléket helyezzük a töltőállomásra. Mindenképp ellenőrizzük a “Clean” gomb felett megjelenő és az akkumulátort jelző ikont. Ennek az ikonnak narancssárga színnel szükséges villognia, mégpedig az akkumulátor töltöttségét megmutatva. Hagyjuk az akkumulátort tölteni addig, amíg az ikon folyamatos zöldre nem vált.

Egyéb fontos teendők az iRobot Home applikáció beüzemelése kapcsán

Miután a telefonunkon elindítottuk az alkalmazást, alul a „Get started” gombot kell majd megnyomnunk. Fontos, hogy a robot legyen a dokkoló állomáson. Keressük meg a Home Base placement lehetőséget, és nyomjunk a „continue” gombra.

A „What would you like to call your robot?” opciónál egyedi nevet adhatunk a robotnak. Következő lépésként kiválaszthatjuk a Wi-fi hálózatunkat, majd nyomjunk rá a „Yes continue” gombra. Ezután egyszerűen csak a Wi-fi jelszót kell megadnunk.

Ha ez is megvan, következhet az „Activate Roomba” lehetőség, amelyet követően az alkalmazás automatikus keresést indít, majd miután megtalálta a robotot, felkínálja a csatlakoztatás lehetőségét. Amikor is megvagyunk a beállításokkal, a készüléket gyakorlatilag sikeresen hozzáadtuk az applikációhoz.

Vagyis ettől a ponttól kezdve zavartalanul megoldható a kezelése és vezérlése, akár az otthonunktól távol is.