5 °C, Budapest
5 °C
Budapest
Holnap
Holnapután
Kedd
2023.12.02. szombat, Melinda
filter.hu filter.hu

Speciális érzéstelenítők a fogászatban

A fogorvosok jól tudják, hogy az ügyfelek elégedettségének alapja a professzionális szakértelem mellett a fájdalommentes fogászati kezelés. Mindezt számos szakember ún. érzéstelenítő géllel valósítja meg. A következő pár sorban most a fogászatban tevékenykedők számára mutatnék be néhány magisztrális gyógyszerkészítményt, amiért a betegek is hálásak lesznek majd.

A fájdalommentes fogászat

A gyerekek, sőt még néhány felnőtt ember is szabályosan retteg a fogászati beavatkozástól. Ez egyáltalán nem meglepő, hiszen nagyon kellemetlen pillanatokat élhetünk át, legalábbis akkor, ha nem speciális keretek között zajlik az ellátás. Ha Te azok közé szeretnél tartozni, akihez nyugodt szívvel jönnek a páciensek, akkor a profi érzéstelenítésre kell helyezni a legnagyobb hangsúlyt.

Mert az emberek mitől félnek a legjobban? A fájdalomtól – legyen szó fizikai vagy lelki fájdalomról. Régen az érzéstelenítők függőséget okoztak, ám szerencsére ma már felfedezték a lidokain tartalmú érzéstelenítőket. Ma már egy érzéstelenítő 15 perc alatt hat, és akár több óráig is kitarthat a hatása. 

érzéstelenítő gél

Dr. Hertelendy termékek

Dr. Hertelendy a fogászati szakmára is gondolt, amikor saját receptek alapján elkészítette magisztrális gyógyszerkészítményekből álló kínálatát Hajmáskéren, a Szent Benedek gyógyszertárban. Dr. Hertelendy speciális gyógyszerkészítményei között a fogorvosok mellett az egyedi betegségekben szenvedők is megtalálják a kezelésben nagy segítséget nyújtó termékeket. Ráadásul náluk szteroidmentes produktumokat is beszerezhetsz. Abban viszont biztos lehetsz, hogy kizárólag tiszta, gyógyszerkönyvi alapanyagokkal dolgoznak!

Az érzéstelenítő gél

Az ún. Dentanest gél egy olyan egyedi összetételű termék, amely 20%-os benzocainum hatóanyagának köszönhetően gyors helyei érzéstelenítést tesz lehetővé a fogínyen vagy a szájnyálkahártyán. Kapható belőle narancsos és citromos változat egyaránt.

Alkalmazhatósága is sokrétű, hiszen az injekció beadása előtt a fogíny érzéstelenítésére, vagy depurálás előtt a teljes fájdalommentesség elérése is alkalmazható. Ugyanakkor alkalmas a Lidocain spray kiváltására, aminek köszönhetően megelőzhető a spray okozta keserűség garatra csorgása, valamint az öklendezés. Sőt, használata után a beteg kellemes utóízt érezhet a szájban.

Bármilyen panaszod is van, ne felejts el szakemberrel konzultálni, hiszen semmilyen termék nem képes helyettesíteni az orvosi kezelést. A kockázatokról és a mellékhatásokról olvasd el a betegtájékoztatót, vagy kérdezd meg kezelőorvosod, gyógyszerészed!

Természetesen a fogorvosoknak szánt termékek esetében más a helyzet, ők ugyanis szakértelmükből adódóan megfelelő termékeket biztosítanak a páciensek számára.