8 °C, Budapest
8 °C
Budapest
Holnap
15°
Holnapután
15°
Csütörtök
10°
2024.04.22. hétfõ, Csilla
filter.hu filter.hu

3 tipp, hogy mivel dekoráljuk az otthonunkat

Új lakásba költözéskor sokáig élhet az emberben az érzés, hogy talán nem is otthon van, hanem valakinél vendégeskedik. Ilyenkor gyakran felmerül a kérdés, hogy mégis mivel lehet ezt a folyamatot felgyorsítani, hogy a ház lakója mielőbb otthonosan érezze magát. Mivel a mondás is úgy tartja, hogy az otthon ott van, ahol a könyveink, így ebből kiindulva a dekorációs elemek nagyban hozzájárulhatnak az otthonos érzet eléréséhez. De mivel dekoráljunk?

Képek mindenütt

Az otthonosság, a családias érzés fotókkal nagyon jól előhívható. Egy családi fotó vagy fénykép a kis kedvencről egyaránt hozzájárul a kívánt érzés eléréséhez. Persze ez közel sem azt jelenti, hogy mondhatni tapétaként ki kell dekorálni az összes üres felületet a falakon családi fotókkal, sokkal érdemesebb egy-egy jól sikerült darabot választani.

Ugyanakkor nem kizárólag családi képekben lehet gondolkodni, hanem egy ismert vagy akár egy ismeretlen művész képei szintén tudnak otthonosságot sugározni.

A képek mellett persze van némi szerepe a képkereteknek is, hiszen ezek adják az átmenetet a kép és a helyiség között, nem mellesleg a keretek segítségével állítható az asztalra vagy akasztható a falra a választott kép. Keretet érdemes olyat választani, amely stílusban illik a szobához, pontosabban a szoba berendezéséhez, így biztosan harmonikus lesz az összhatás.

Illatgyertyák

A meggyújtott gyertya már önmagában melegséget sugároz, de ha az égés közben ismerős és szeretett illat terjeng a levegőben, akkor hatványozottan igaz, hogy a gyertyákkal igen csak javítani lehet a hangulaton. Ehhez nem kell mást tenni, mint meggyújtani az illatgyertyát és addig égetni, míg a felső viaszréteg fel nem olvad, majd elfújni. A közvélekedéssel ellentétben az illatgyertyákat nem szükséges órákig égetni, hogy előcsalogassuk a megfelelő illatot, hiszen hiába ég sokáig, akkor sem lesz intenzívebb az aroma.

Az illatgyertyák választásánál ajánlott figyelembe venni a személyiségünket, hogy véletlenül se olyan darab kerüljön a kosárba, melynek az illatával kicsit sem tudunk megbarátkozni.

Szobor otthonra

szobor otthonra

A szobrok nem kizárólag a múzeumokban mutatnak jól, hanem egy családias környezetben meghittebbé tehető vele a légkör. Mivel manapság gyakorlatilag bármilyen szobrot lehet vásárolni, így kijelenthető, hogy csak a leendő tulajdonosának a képzelete szabhat határt a szobrokkal való dekorációnak.

Jellemző elhelyezése a szobroknak a szekrények polcai, de egy dekoratívabb darab a dohányzóasztalon is kifejezetten jól mutat.

Bár a szobrokat a legtöbben főként a nappaliban vagy a hálószobában tudják elképzelni, viszont többek közt az állatos szobrok a gyerekszobában szintén jó választásnak bizonyulhatnak.

Amennyiben te is szeretnéd képekkel, illatgyertyákkal vagy szobrokkal feldobni az otthonod hangulatát, nézz szét a DekorPlaza.hu kínálatában!

 

Bútorok, kiegészítők, praktikák
Külső és belső terek
Bútorok, kiegészítők, praktikák
Külső és belső terek
Bútorok, kiegészítők, praktikák
Külső és belső terek
Bútorok, kiegészítők, praktikák
Külső és belső terek
További anyagok