6 °C, Budapest
6 °C
Budapest
Holnap
Holnapután
Kedd
2023.12.02. szombat, Melinda
filter.hu filter.hu

Ne legyen gondja a megfelelő iskolatáska kiválasztásával!

A gyerekek bánatára lassan végéhez közeledik a nyár, és jön az iskolakezdés, azonban ez is tartogathat izgalmakat és örömöket egyaránt! A kisgyerekek újra találkozhatnak szeretett barátaikkal, kedvenc tanáraikkal, bővíthetik tudásukat újabbnál újabb tantárgyak és tananyagok segítségével, valamint kiválaszthatják az aktuális preferenciáiknak megfelelő iskolaszereket, valamint a leglényegesebb kelléket, az iskolatáskát.

Mely tényezőkre kell odafigyelni választáskor?

iskolatáska

A gyerekeket más nem is érdekli, csak a kinézet. Kedvenc mesefigurájuk, menő versenyautós vagy rózsaszínben csillogó csajos, ami a személyiségükhöz legközelebb áll. Azonban a szülőknek sokkal körültekintőbben kell kiválasztaniuk a legideálisabb iskolatáskát, mivel a kisiskolás minden egyes nap szó szerint hatalmas súlyokat kell, hogy cipeljen vállain. Elsősorban a megfelelő méreten van a legnagyobb hangsúly. A legideálisabb esetben a táska nem szélesebb a gyereknél, az alja a csípő felett helyezkedik el, a teteje pedig nem ér túl a tarkón. 

Kellemetlenségek, mint hátfájás, a váll vagy a derék fájdalma leginkább a nagy, nehéz és helytelenül beállított táskák következtében alakulhatnak ki. Amennyiben a hátizsák ergonomikusan kialakított hátrésszel rendelkezik, akkor a hátfala a gerinchez igazodik, azaz hatékonyan megtámasztja minden egyes oldalról a gerincet és megakadályozza a görnyedt testtartást. Fontos az is, hogy a terhelés ne kifejezetten a vállakra koncentrálódjon, hanem megfelelő vállpántok segítségével egyenletesen osztódjon el a súly. A pánt széles legyen és puha, annak érdekében, hogy ne vágja a vállat. Így nem csak kényelmes lesz a táska viselése, de egészséges és nem károsító testtartást is eredményez. 

A legjobb iskolatáska kiválasztása

Amennyiben szeretné felkészülten kezdeni az iskolaévet és biztosítani gyermeke számára a legegészségesebb megoldást, akkor keresse fel a BestMarkt weboldalát, ahol számos termék közül válogathat.

Szülők számára szintén fontos szempont a jó tagoltság, mivel így külön rekeszekbe teheti a tantárgyakhoz tartozó kiegészítőket. Így mindennek meglesz a maga helye, minden könnyen átlátható és gyorsan megtalálható. Lényeges tulajdonság szintén a szülők számára, hogy a táska könnyen tisztítható legyen. 

Sokszor történhetnek apróbb balesetek, amelyeknek hatásaként szennyeződhet a táska kakaóval, tintával vagy akár festékkel is. Egy könnyen, nedves ronggyal tisztítható táska elengedhetetlen, főleg kisebb gyerekek számára.

Az sem másodlagos szempont, hogy a táska vízálló legyen. Esős idő esetében nagyon hasznos, ha lepereg róla a csapadék, ezzel megóvva a benne található füzeteket, tankönyveket. Annak érdekében, hogy odafigyeljen gyermeke biztonságára, érdemes fényvisszaverő csíkkal rendelkező iskolatáskát választania, hogy utcán való közlekedés, iskolai kirándulások esetében is láthatóvá váljon az autósok számára.