13 °C, Budapest
13 °C
Budapest
Holnap
13°
Holnapután
17°
Szombat
19°
2024.04.24. szerda, György
filter.hu filter.hu

Ragyogj, és bűvölj el másokat is!

A Swarovski név hallatán bizonyára mindenkinek a csillogás és elegancia jut először eszébe, de vajon ismerjük-e a híres kristályok történetét, hogy honnan indult útjára, és kiről nevezték el a mára méltán világhírű Swarovski ékszereket?

A csillogás története

Daniel Swarovski egy Csehországban élő fiatalember volt, aki 21 évesen eldöntötte, hogy tökéletesíti a kristályüveg megmunkálását, amit azelőtt évszázadokig senkinek sem sikerült. Édesapja üvegvágó műhelyében gyerekként gyakran megfordult, így nem volt idegen számára ez a terület. Ernst Werner von Siemens, valamint Thomas Alva Edison munkásságából ihletet merítve, 9 évnyi folyamatos kísérletezés majd tökéletesítés után 1892-ben piacra dobta kristályvágó gépét. Ettől kezdve forradalmasította a kristályüveg megmunkálásának folyamatát. Egyrészt sokkal pontosabb méretezést sikerült elérni az új gépezettel, másrészt jelentősen lerövidült a kristályüveg formázására fordított idő.

1895-ben életre hívta a mai napig családi vállalkozásként működő Daniel Swarovski & Co. társaságot. Ma már ugyan lézerrel történik az üvegkristályok megmunkálása, de Daniel Swarovski munkássága kétségkívül úttörő szerepet töltött be ebben.

swarovski

Színek és jelképek

A sokak által ismert hattyú a Swarovski szimbólumává vált, ami eleganciát és tisztaságot sugároz - akárcsak az ékszerek, melyeket a cég gondos odafigyeléssel gyárt. Színei eredetileg a Swarovski-piros és az éjkék, manapság azonban már számtalan más színben is pompáznak, hiszen a kereslet is egyre nagyobb a Swarovski kristályok iránt. A legnépszerűbbek azonban még mindig az áttetsző üvegkristályokkal díszített ékszerek, de megtalálod a rózsaszín, kék, zöld, piros színek legkülönbözőbb árnyalatait is.

Amikor azt látod egy terméken, hogy „Made with Swarovski Elements”, az azt jelenti, hogy magát az ékszert nem a Swarovski gyártotta, de a benne található csillogó kis kövek garantáltan eredeti Swarovski kristályok.

Légy részese az eleganciának!

Ha egy igazi különlegességre vágysz, mindenképp nézz körül az Ékszerkirály Swarovski köves ékszerei között! Itt számtalan stílusú és színű gyűrűk, nyakláncok, fülbevalók, karkötők közül válogathatsz, és biztosan megtalálod azt a különlegességet, ami igazán Te vagy! Lepd meg szeretteidet a hozzájuk leginkább illő ragyogással!

Szánj időt magadra és azokra, akik fontosak számodra, nézz szét és inspirálódj, képzeld el, milyen érzés viselni vagy ajándékba adni azt az ékszert, ahol elmerengsz, ami megfogott. Legyél Te is birtokosa a káprázatosan csillogó vagy épp visszafogott ragyogást sugárzó egyedi ékszerek egyikének, vigyél eleganciát és stílust mindennapjaidba. Koronázd meg az emlékezetes pillanatokat eredeti Swarovski különlegességgel, az Ékszerkirály webáruháza segítségedre lesz ebben!

 

Ruha
Cipő, kiegészítő
Ruha
Cipő, kiegészítő
Ruha
Cipő, kiegészítő
Ruha
Cipő, kiegészítő
További anyagok