8 °C, Budapest
8 °C
Budapest
Holnap
18°
Holnapután
17°
Szerda
12°
2024.03.03. , Kornélia
filter.hu filter.hu

Kulcs az eleganciához: a cipőknél kezdődik

Az elegáns megjelenésen nagyon sok múlik. Minél alkalomhoz illőbb, igényesebb és stílusosabb képet mutatunk magunkról, annál nagyobb sikerre számíthatunk.

Az elegancia egyik legfontosabb eleme a lábbeli, különösen a férfiak körében. Egy pár elegáns férficipő feldobja az egész megjelenést, árulkodik a viselője jelleméről és ízléséről, valamint megkoronázza az egész öltözékét. 

Nagyon sok férfinak azonban problémát jelent a tökéletes cipő megtalálása. Összeszedtük a legfontosabb szempontokat, illetve azokat a férficipőket, amelyeket minden férfi gardróbjába illene beilleszteni. Nézzük! 

cipő

Kezdjük az alapoknál

A gardrób egyik alapja a tökéletes, fekete színű, elegáns félcipő, amely szinte bármilyen alkalomhoz passzol. Ennek egyik legnépszerűbb típusa egyértelműen az Oxford típusú férficipő, amelyet a HLF Shoes webáruház széles kínálatában is megtalálhatunk. 

Népszerűségét tulajdonképpen egyszerűségének köszönheti. Ezek általában díszítés nélkül vagy minimális díszítéssel készülnek, emiatt szinte bármilyen öltözékhez passzolnak. Rendkívül sokoldalúak, az irodában, alkalmi eseményeken és a hétköznapokon is megállják a helyüket. 

Érdemes fekete színűt választani, mivel ez az örök klasszikus tényleg bármihez passzol, nem kell gondolkodni öltözködés előtt, hogy milyen szetthez passzintsuk. 

Vagány Chelsea csizma

A Chelsea csizma egyértelműen azoknak való, akik szeretnek kísérletezni, ugyanakkor nem szeretnék mellőzni a kényelmet. 

Az ilyen típusú lábbeliket az oldalukon található gumis részről lehet felismerni, belül általában bélelt, és minimális sarokkal rendelkezik. Manapság a sarokrészt egyre rövidítik, és inkább a lapos sarkú Chelsea csizmák a jellemzőek. 

A legkülönbözőbb színekben érhetők el, emiatt bármelyik szettünkhöz megtalálhatjuk az ideális verziót. Öltönyhöz is remekül passzolnak, de farmer mellé is ideális választások. 

A lényeg a minőség

Akármilyen fazonú cipő mellett is tesszük le a voksunkat, a minőséget sose tévesszük szem elől. 

A valódi bőrből készült cipők nem csak eleganciát sugároznak, de rendkívül kényelmesek, nem szorítanak, hasogatnak, nem törik fel a lábfejet. Ez természetesen nagyban függ a béléstől, amely egy minőségi lábbeli esetén általában filcből, szövetből, gyapjúból vagy valódi bőrből készül. 

Érdemes olyan fazont választani, amely időtlen stílusú, így hosszú időn keresztül kiszolgálhatja a tulajdonosát. 

Fontos tudnivaló még, hogy a megfelelő ápolásról sose feledkezzünk meg. Lehet a miénk a világ legtökéletesebb és legborsosabb árú cipője, ha nem fordítunk kellő figyelmet a karbantartására, hamar búcsút inthetünk a kifogástalan küllemnek. Ne sajnáljuk az időt és az energiát!

Ruha
Cipő, kiegészítő
Ruha
Cipő, kiegészítő
Ruha
Cipő, kiegészítő
Ruha
Cipő, kiegészítő
További anyagok