28 °C, Budapest
28 °C
Budapest
Holnap
25°
Holnapután
22°
Péntek
22°
2023.06.06. kedd, Norbert
filter.hu filter.hu

Mi fán terem a jó költöztető?

Sokan azért nem kérik költöztető segítségét, mert nem bíznak az idegenekben, pedig egy profi költöztető cég meglepően sok gondot és munkát tud levenni a vállunkról, amire nem is gondolnál.

A költöztető cégekről mindenféle rémtörténetek keringenek a leejtett antik zongorától kezdve az eltűnt ékszeres dobozokig. Ezek egy része sajnos igaz, ezért nagyon nem mindegy, hogy kit bízunk meg értékeink és bútoraink szállításával. Ugyanakkor a profi költöztető cégek olyan szakértelemmel és megbízható, átvilágított gárdával dolgoznak, amivel ilyen probléma nem fordulhat elő. Íme a három legfontosabb ok, amiért érdemes költöztetőt hívni, de csak profi költöztetőt.

Első és legfontosabb: referencia

A netet elárasztó költöztető céges hirdetések között nehéz eligazodni, de ha egyetlen dolgot ki lehet emelni, ami biztos iránytűje a szolgáltatás minőségének, az a referencia

A profi költöztető cégek leinformálhatóak. Sokan nyilvánosan is közzéteszik néhány ügyfelük listáját, ahol érdeklődve tájékozódni tudunk a cég korábbi munkáival kapcsolatban és megnézhetjük, hogy ügyfeleik mivel és mennyire voltak elégedettek, vagy éppen elégedetlenek.

költöztetés

Referencia és ajánlások nélkül egyetlen költöztető céget sem szabad megbízni, mert a költöztetés nagy mértékben bizalmi szolgáltatás. Rábízzuk értékes és törékeny ingóságainkat, vagy éppen legkedvesebb könyveinket és hivatalos iratainkat egy ismeretlenre, bízva abban, hogy biztonsággal átér új helyére. Háttérinformációk nélkül ezt megtenni nagy merészség.

Széles szolgáltatási paletta

A kóklerekkel szemben a profiknak egy másik nagy előnye a széles szolgáltatási paletta. A kis cégek, ahol két jóbarát cipelgeti a dobozokat puttonyos személyautóval a szabadidejében csak azt vállalják, hogy lehozzák a dobozokat az emeletről és átviszik a másik lakásba. 

csomagolás

A profi cégek segítséget nyújtanak a csomagoláshoz akár megfelelő dobozok és csomagolóanyagok biztosításával, akár azzal, hogy szakszerűen és alaposan becsomagolják minden holminkat – beleértve ebbe a bútorokat is. Sokan megfeledkeznek róla, hogy a szekrénysor sarka is igen sérülékeny, így aztán kellemetlen meglepetések érik őket, mikor az átszállított bútorokat ismét birtokba veszik.

A nagyobb cégek akár lomtalanítást is vállalnak, ami különösen hasznos szolgáltatás lehet például, ha egy elhunyt rokon után kell a lakást kiüríteni és a megtartandó értékeket költöztetni. A profik ilyen esetben is tisztán és egyszerűen elvégzik a szelektálást az utasítások szerint. Elhozzák, amire szükségünk van, a többivel pedig  nincs már gondunk.

Garantált árak

Sok kellemetlen meglepetés származott már abból is, hogy a költöztetés megkezdése előtt a cég mondott egy árat, ami szimpatikusnak tűnt, aztán a végén a dupláját kérte el arra hivatkozva, hogy több volt a holmi, mint várták. A profival ilyen nem fordulhat elő. Egyrészt mert a végleges árajánlat kiadása előtt a profi cégek pontosan felmérik, hogy mekkora lesz a munka és ennek alapján áraznak. Hoznak elegendő embert és teherautót, hogy a munkát elvégezzék, így a becsült idő sem fog duplázódni. Harmadrészt pedig a profik garantált árakkal dolgoznak és nem kérnek el többet, mint ami az árajánlatban szerepel. 

Nem biztos, hogy a legalacsonyabb árajánlatot adó cég lesz a végén a legolcsóbb. Ha valami túl olcsónak tűnik a többihez képest, akkor kezdjünk gyanakodni. Mindezekkel együtt mindig kérjünk árajánlatot legalább három-négy helyről és minden tényezőt mérlegelve válasszuk ki a legmegfelelőbbet.