8 °C, Budapest
8 °C
Budapest
Holnap
18°
Holnapután
17°
Szerda
12°
2024.03.03. , Kornélia
filter.hu filter.hu

Minden, amit a kripto tőzsdei ciklusokról tudni érdemes

A kripto tőzsdei ciklusok pontos lefolyásának az ismerete komoly segítséget jelenthet annak kapcsán, hogy a befektetéseinkkel jól sáfárkodjunk. A cikkben ezért is mutatjuk meg, hogy a teljes ciklus pontosan milyen fázisok sorozatából áll össze.

Ennek ismeretében már pontosabban tervezhetünk, illetve megalapozottan hozhatunk döntést akár a vételi, akár az eladással kapcsolatos opciókról.

kriptovaluta

A következő általános kripto tőzsdei ciklusokat különböztethetjük meg

A teljes folyamat első állomása az optimizmus, majd következik sorban a lelkesedés, bőség, eufória, szorongás, tagadás, félelem, kétségbeesés, pánik, kapituláció, kedvvesztettség, döbbenet, remény és megkönnyebülés, hogy a teljes ciklus visszatérjen az optimizmus állapotába.

A kezdőpont egyébként kevésbé lényeges, hiszen a ciklikus körforgás miatt végül mindig ugyanoda vezet a folyamat. Hogy minek a hatására alakult ez így? A választ leginkább az emberi feledékenység ismerete adja meg.

A legnagyobb döbbenet vagy kétségbeesés után is mindig van tovább az élet számos területén, így előbb vagy utóbb a kripto tőzsdei piacokon is elérkezik újfent a lelkesedés, majd az eufória.

Melyik szakaszban célszerű venni, illetve eladni?

Az egyik legfontosabb kérdés a kripto tőzsdei ciklusok kapcsán, hogy pontosan mikor érdemes vásárolni, illetve az eladás mellett dönteni. A kérdés talán még komplexebb annak ismeretében, hogy egyfajta körforgásról beszélhetünk.

A vonatkozó ábrák és statisztikák a „best time for investing”, avagy a legjobb időszak a vásárlásra jelzőt a döbbenet és a kedvvesztettség tájékán helyezik el. Jó eséllyel az árfolyamok ebben a szakaszban mélyen vannak, mindenki szabadulna a befektetésétől, ezért jó áron vehetünk.

Abban persze bíznunk kell, hogy a ciklus újbóli fordulásának köszönhetően az árfolyam ismét felfelé indul majd.

Az újfent megjelenő piacokra a következő tőzsdei ciklusok jellemzők

Az újonnan megjelenő piacokon is hasonló ciklusokat fedezhetünk fel, kiegészítve speciális fázisokkal. Ezek név szerint a lopakodó, a tudatosság, a mánia, valamint a „blow off” fázis, amikor kidurran az a bizonyos lufi.

Az egyes tőzsdei ciklusok kapcsán joggal adódik két különálló kérdés. Egyrészt honnan tudhatjuk, hogy a piac épp melyik fázisban tart, másrészt meddig fog tartani egy-egy szakasz? Mindkét esetben nehéz és összetett a válaszadás.

Az aktuális szakaszt illetően általában szemmel látható jelei vannak az adott fázisnak, ami segít az eligazodásban. Az időtartam hosszát illetően viszont rengeteg az ismeretlen tényező, így ez rendszerint menet közben derül ki.

A legjobb, amit tehetünk, ha folyamatosan figyeljük a híreket és a piacon terjedő információkat. Már ezek is sokat elárulnak arról, hogy éppenséggel melyik ciklus zajlik, és pontosan mi várható a jövőben.