13 °C, Budapest
13 °C
Budapest
Holnap
13°
Holnapután
17°
Szombat
19°
2024.04.24. szerda, György
filter.hu filter.hu

A már nem használt informatikai eszközök felvásárlása és beszámítása

A már használaton kívüli informatikai kellékek felvásárlása és beszámítása valamennyi érintett számára előnyös megoldás. A környezetvédelmi megfontolásokon túl ugyanis hosszú távon az eladó, illetve a vevő is keres az ügyleten. A cikkben tehát az informatikai berendezések újbóli felhasználásának lehetőségét emeljük ki.

szerver

A fenntartható működésnek lehetőség szerint az életünk minden területén jelen kell lennie

Az ökológiai lábnyomunk mértékének csökkentése égető és azonnali megoldásokért kiáltó kérdésnek számít napjainkban. Ennek szellemében az életünk valamennyi területén törekednünk kell a fenntartható működést elősegítő döntésekre.

Ez a fajta tudatos gondolkodás pedig nem merül ki a háztartási szemét környezettudatos kezelésében. Többek között abban is megnyilvánulhat, ahogyan az általunk már nem használt, és feleslegessé váló informatikai berendezések sorsáról rendelkezünk.

Merthogy ezeket a gépeket célszerű úgy kiselejteznünk, hogy közben lehetőséget biztosítunk a később történő újbóli hasznosításra. Ezáltal nemcsak értéket teremtünk, hanem az ökológiai lábnyomunkat is csökkentettük valamelyest.

Milyen sors várhat az általunk már nem használt informatikai eszközökre?

Nincs éppenséggel könnyű dolga manapság annak a vállalkozásnak, akik a már nem használt informatikai eszközöktől szeretnének megválni. Egyre szigorúbbá váló környezetvédelmi szabályozások rendelkeznek ugyanis arról, hogy miként lehet bánni ezekkel a készülékekkel.

Ennek megfelelően megoldandó problémát jelenthet a használatból kivonni tervezett eszközökről való rendelkezés. A szabályszerű selejtezés ugyanis nemcsak idővel és energiával jár együtt, hanem az esetek döntő többségében tényleges költségeket is rejt magában.

Így kifejezetten nagy segítséget jelent azon szolgáltatók jelenléte a piacon, akik keresik ezeket a használatból épp kivonni szándékozott kellékeket. Ők ugyanis nemcsak leveszik a terhet a vállalatokról, hanem még bevételi forrást is jelent a vételi szándék.

A használt informatikai eszközök újbóli felhasználásában rejlő lehetőségek

A használt szerverek, adattárolók és hálózati eszközök felújítása, majd pedig újbóli értékesítése valamennyi érintett fél számára hasznot termelő megoldásnak számít. Jól jár az eladó, hiszen anyagi ráfordítás nélkül szabadul meg a nem használt eszközöktől.

Szintén jól jár az informatikus cég, hiszen a felújított eszközöket magasabb áron tudja értékesíteni. Egyúttal a környezetvédelem szempontjából is értékes megoldásról beszélünk, hiszen hulladék helyett érték teremtése történik.

Olyan eljárásól beszélhetünk tehát, amelyre egyre nagyobb szükség lenne manapság. Amennyiben a már nem alkalmazott informatikai berendezésektől szeretnénk tehát megszabadulni, keressünk olyan piaci szereplőt, aki foglalkozik a felvásárlással.