27 °C, Budapest
27 °C
Budapest
Holnap
25°
Holnapután
22°
Péntek
22°
2023.06.06. kedd, Norbert
filter.hu filter.hu

Hogyan válassz laptoptáskát?

Manapság, amikor számítógép vásárlására kerül a sor, egyre többen szavaznak a laptopokra. Ez nem is véletlen, hiszen egy könnyű és kompakt készülékről van szó, melynek a legnagyobb előnye, hogy hordozható.

Emiatt tökéletes megoldás egyetemistáknak, illetve azoknak, akiknek a munkavégzésük nem helyhez kötött. Nem is beszélve a napjainkban egyre trendibbnek számító digitális nomád létformát választókról, akiknek tulajdonképpen a laptopjuk a legfontosabb eszközük az utazáshoz. 

laptoptáska

Ez a mobilitás azonban veszélyeket is rejt magában, ugyanis szállítás közben a laptop könnyedén megsérülhet. Elég egyetlen nagyobb ütődés ahhoz, hogy betörjön a kijelző, vagy tönkremenjen a merevlemez, de az apró külsérelmi nyomok is igen bosszantóak tudnak lenni. Ezért érdemes a készüléket mindig laptoptáskában hordozni. De hogyan válaszd ki a megfelelőt? Segítünk!

Első szempont: a táska mérete

Ez a táskavásárlás legnagyobb buktatója, hiszen ha nem a megfelelő méretet választod, akkor könnyen pórul járhatsz. Az még a kisebbik probléma, ha a kis laptop elveszik a nagy táskában, mert legfeljebb annyi gondot jelent, hogy nem praktikus. Ha viszont túl kicsi a táska, akkor nyilvánvaló, hogy a laptop nem fog beleférni.

Bár a gyártók általában a képernyőátmérőhöz viszonyítva adják meg a táska méretét, de ez nem minden esetben mérvadó, hiszen a keret vastagsága változó. Simán elképzelhető, hogy egy robosztus, vastag gamer laptop nem fér a táskába, hiába lenne a képernyőmérete szerint megfelelő. Ha nincs lehetőséged az üzletben belepróbálni a táskába a laptopot, akkor írd fel a géped pontos méreteit, és vigyél magaddal mérőszalagot. 

Második szempont: a táska megjelenése

Ha már tudod azt, hogy milyen méretű táskák közül tudsz válogatni, akkor szabadon nézelődhetsz a különféle színű és fazonú darabok közt. Ma már rengetegféle variáció áll a rendelkezésedre, a Tok-Shop.hu-nál például hölgyek számára készült darabokat is találsz. 

Természetesen nem muszáj leragadnod a sima fekete, egyszerű táskáknál. Ha valami különlegesre vágysz, jöhetnek a színes, feliratos, mintás fazonok - ami az ízlésednek leginkább megfelelő. Ha viszont a laptopod számodra olyan munkaeszköz, amivel gyakran jelensz meg például üzleti tárgyalásokon vagy megbeszéléseken, akkor érdemes inkább elegánsabb, visszafogottabb darabokat választanod, amelyek jobban illenek a “business” külsőhöz. 

Harmadik szempont: a szállítás módja

A saját kényelmed és laptopod védelme érdekében az sem mellékes, hogy hogyan hordozod a gépet. Ha autóval jársz, akkor egy sima, két füllel ellátott táska is elég, ha viszont a bicikli vagy a motor a te közlekedési eszközöd, akkor egy laptop hátizsák sokkal praktikusabb lesz.

Sétához vagy tömegközlekedéshez pedig egy hosszú vállpántos oldaltáska az ideális, amelynek előnye, hogy kényelmes, mégis könnyen hozzáférsz, ezért bátran tárolhatod benne például a telefonodat, pénztárcádat is.