8 °C, Budapest
8 °C
Budapest
Holnap
15°
Holnapután
15°
Csütörtök
10°
2024.04.22. hétfõ, Csilla
filter.hu filter.hu

A környezetvédelem jegyében használj papír ragasztószalagot!

Egyre több területen jelennek meg a környezetbarát anyagokból készült termékek, nincs ez másként a csomagolóanyagoknál sem. Manapság már ragasztószalagból sem csak a hagyományosat lehet vásárolni, hanem környezetbarát, papíralapú szalagot is beszerezhetünk. Nézzük, mit kell tudni erről a termékről!

Csomagolóanyagok a környezetvédelem jegyében

A fenntarthatóság egyre több itthoni cég számára is lényeges, ezért igyekeznek a környezetet megóvni, többek között azáltal, hogy környezetbarát alapanyagokból készült csomagolóanyagokat vásárolnak. Szimpatikus hozzáállás ez, és ma már egyre több csomagolóterméknél lehetőség is van arra, hogy a hagyományostól eltérő, újrahasznosított anyagból készülteket vegyünk meg. Így van ez a dobozok és a különböző papíralapú csomagolóanyagoknál, amik kedvező áron megvásárolhatók a Relatív-A Kft. webáruházából. Sőt! Környezetbarát ragasztószalagot is értékesítenek. 

A papír ragasztószalag tulajdonságai 

A Relatív-A Kft.-nél kapható papír ragasztószalag tehát a hagyományostól eltérően újrahasznosított anyagból készült, a ragasztóanyaga pedig szolvent. A szalag színe barna, a környezetbarát papír tulajdonságaiból adódóan. Szélessége 50 mm, hosszúsága 50 méter, így egy tekercs is hosszan tarthat a használat gyakoriságától függően. A papír ragasztószalag is öntapadó, könnyű vele dolgozni. Viszont érdemes odafigyelni arra, hogy használat közben jelöljük valamilyen módon, hogy éppen hol tart a szalag, ami által sok időt és bosszúságot megspórolunk magunknak, amikor a következő alkalommal keressük a végét. Megoldás lehet, ha visszahajtjuk pár centire a szalag legvégét. 

A papír ragasztószalag felhasználása 

Gyakran előfordul a háztartásban is, hogy ragasztószalagra van szükségünk, de a leggyakoribb felhasználási módja a dobozok csomagolásánál van, hiszen a ragasztószalaggal könnyen és gyorsan lehet rögzíteni a doboz nyílásait annak érdekében, hogy az a szállítás során ne nyíljon szét. Nagyon fontos, hogy ez az utolsó lépés alapos legyen, mivel különben a csomag tartalma megrongálódhat, ami számos következményt és plusz munkát vonhat maga után. Ne spóroljunk a ragasztószalagon, a papír ragasztószalagnak hála még csak a környezet miatt sem kell aggódni annak újrahasznosított alapanyaga miatt! 

Szükséged van rá? Add le rendelésed még ma! 

Akár magánszemélyként, akár cégként van szükségünk ragasztószalagra kisebb-nagyobb kiszerelésben, jó döntés a papír ragasztószalagot választani. A legkisebb rendelési egység 6 darab szalag, de természetesen nagy kiszerelésben, kartonnal is megvásárolható. A Relatív-A Kft. ráadásul raktárról szállít, ezért néhány munkanapon belül biztosan megérkezik a termék.