21 °C, Budapest
21 °C
Budapest
Holnap
23°
Holnapután
17°
Péntek
17°
2023.10.03. kedd, Helga
filter.hu filter.hu

A bébikomp varázslatos ereje

Kedves anyukák! Hányszor történt már meg, hogy egyszerre 4-5 dolgot kellett csinálniuk úgy, hogy még a gyerkőc is a csípőjükhöz volt tapadva? A legtöbb gyermek sajnos nehezen tudja magát lefoglalni, hiszen arra vágynak, hogy szüleik interakcióba lépjenek velük. Igen ám, de ha épp néhány házimunka sorakozik, és még az ebéd sincsen készen, ez gyakorlatilag lehetetlenné válik. Ilyenkor jöhet jól a bébikomp csodálatos ereje. Hogy miért jó ez? Hol lehet használni? Ezt a következőkben mind megtudhatja!

Bébikomppal minden könnyebb

bébikomp

Nagyon sok anyuka szereti ezeket a praktikus kis foglalkoztatóasztalokat. A bébikompba ültetve a kicsi nem tud rosszalkodni otthon, vagy elmászni olyan helyekre, ahova egyébként nem mehetne. A bébikomp kényelmes ülőhelyként szolgál a kicsinek, és hosszasan képes őt lekötni, hiszen többféle játék is rá van szerelve. 

Hol lehet használni? Gyakorlatilag bárhol! Mi azt ajánljuk, hogy akkor vegye elő, amikor nagyon sok dolga van, szeretné maga mellett tudni a gyerkőcöt, mégsem tudja a kezében tartani egész álló nap. Mivel a bébikompok nem foglalnak el sok helyet, ezért akár egy nyaralásra is el lehet vinni. 

Multifunkcionális babajáték

A bébikompokat nem csupán a legkisebbek használhatják! A modern bébikompok ugyanis három különböző módon is szolgálatba állíthatóak. Természetesen lehet kompként használni, azaz beleültetni a gyerkőcöt. Azonban egy idő után, ha a kicsi már kinőtte az ülést, érdemes szétszedni. A nagyobbacska gyerekeknek, akiket még lekötnek a komp játékai, szét lehet szedni úgy az asztalt, hogy az játékasztallá váljon. Ezeket az asztalkákat is magával viheti oda, ahol éppen dolga akad otthonában. A sok interakciós opció miatt a komp ezen része akár a három éves gyerkőcöket is könnyen elszórakoztatja, ezzel megkönnyítve minden anyuka, nagymama, nagytesó dolgát.

Na és mi van akkor, ha ezek már nem kötik le a gyereket? Ha a kicsi kinőtte az interakciós asztalokat, akkor sem kell aggódni!

Szárnyaljon a képzelet

A bébikompok utolsó alakja egy hatalmas asztal, aminél ücsörögve sok minden készülhet! Lehet rajta színezőkben elmerülni, mesekönyveket lapozni, de akár ajándékokat is lehet rajta készíteni a nagyszülőknek. Ha pedig igazán le szeretné kötni a gyermeket, adjon a kezébe néhány krétát, ugyanis az asztal felülete tábla! Erre aztán azt firkálhat és rajzolhat a gyerkőc, amit csak szeretne, ha pedig betelt a felület, egyszerűen vízzel le lehet mosni, és újra elkezdeni rajta alkotni. Ehhez persze szükség lesz az asztal mellett egy székre, amin lehet ücsörögni. Tavasszal és nyáron a nyitott ablaknál, a kertben tökéletes szórakozás akkor is, ha áthívnának néhány barátot délutánra.