10 °C, Budapest
10 °C
Budapest
Holnap
Holnapután
Péntek
2023.12.05. kedd, Vilma
filter.hu filter.hu

Az otthoni világítás egészen új szintje okos mennyezeti lámpákkal

Az okos mennyezeti lámpák használatával úgy érezhetjük magunkat, mintha egyik napról a másikra ugrottunk volna egyet az időben. Pazar hatást valósíthatunk meg így az otthonunkban, a lámpatestek vezérléséhez kényelmesebb módot pedig elképzelni is nehéz.

A cikkben tehát az okos mennyezeti fényforrások használatából fakadó előnyökre világítunk rá, külön kiemelve a technológiai követelményeket, illetve az alkalmazás különlegességeit.

otthoni világítás

Miként nyilvánul meg az okostechnológia az otthoni világítás területén?

Az okostechnológia alkalmazása úgy nyilvánul meg, hogy a lámpatestek működtetése minimális emberi beavatkozás nélkül valósul meg, a vezérlés pedig elérhető lokációtól függetlenül bárhonnan.

Tehát az okostechnológia világítástechnikában történő alkalmazása egyértelműen a felhasználó kényelmét szolgálja. Elég egy okostelefon, egy alkalmazás letöltése, és a lakásunkban működő fényforrások vezérlését akár több száz kilométeres távolságból is tetszés szerint szabályozhatjuk.

Mi legyen az első lépés, ha az otthonunkba okosvilágítást szeretnénk?

Amennyiben kedvet kaptunk az okosvilágítás alkalmazásához, akkor első lépésként az otthoni elektromos hálózatot kell felkészítenünk ezekre az innovatív megoldásokra. Konkrétabban fogalmazva a központi vezérlőegységekről, a konnektorokról, valamint a kapcsolókról van szó.

Amennyiben a legtöbbet szeretnénk kihozni a lámpatestek vezérléséből, akkor mindenképp WiFi hálózat segítségével működő internetkapcsolatra lehet szükség. A teljes hálózat, illetve a több lámpatest távolról történő vezérlésére csakis így nyílhat meg a lehetőségünk.

Persze az okosfényforrások képességei nem merülnek ki pusztán a távvezérlésben. A modern lámpák a hazaérkezésünkkor automatikusan képesek lehetnek felkapcsolni. Ráadásul az aktuális hangulatunknak, illetve tevékenységünknek megfelelően a fényerőt is tetszés szerint szabályozhatjuk, gombnyomásra, maximális kényelem mellett.

Ilyen lehet a beltéri hangulat az okos mennyezeti lámpa hatására

A fentiekből már minden bizonnyal körvonalazódik az újdonság erejével ható, egészen más szinttel bíró beltéri világítás, amit az okos mennyezeti lámpatestek segítségével életre kelthetünk. Persze joggal merül fel a kérdés, hogy mely LED mennyezeti lámpák képesek ezt a hatást elérni.

Egyaránt remek választást kínál a Philips Hue, az Eglo Connect vagy pedig a Corropoli-C LED mennyezeti lámpa is. Akár a design, a technológia szintje vagy pedig a használat kényelmes mivolta jelenti a fő szempontot, ezek a lámpák tökéletesen megfelelnek az elvárásoknak.

Mindössze a velük kompatibilisnek számító okostelefonos alkalmazás letöltésére lesz szükség, és a mennyezeti lámpatestek működtetése máris tökéletes kényelem mellett valósulhat meg.