28 °C, Budapest
28 °C
Budapest
Holnap
25°
Holnapután
22°
Péntek
22°
2023.06.06. kedd, Norbert
filter.hu filter.hu

Már nem luxus az otthoni nyomtatás

Egy átlag családnak régebben még nagy szó volt, hogy otthon is tudott nyomtatni, de mára már szinte természetes a fényképek és dokumentumok otthoni nyomtatása. Íme néhány remek gép otthonra.

otthoni nyomtatás

A nyomtatók ára az elmúlt évtized során lényegében sokat nem változott. Ezzel jóval elérhetőbb lett az otthoni nyomtatás, mint korábban és sokan élnek is ezzel a lehetőséggel. Nem kell ahhoz otthonról dolgozni,  hogy időnként szükség legyen egy oldal nyomtatására. Lehet az egy recept, amit a konyhában szeretnénk mindig szem előtt tartani, egy sor motivációs idézet, vagy a gyerekeknek a tanuláshoz kiegészítő anyag, amit könnyebb papírról tanulni. Számtalan oka lehet, hogy egy nyomtató jól jön otthon.

Az Inkton kínálatában azonban nem csak átlagos nyomtatókat találunk, hanem kifejezetten fényképek nyomtatására tervezett darabokat is. Ezeket akár digitális fényképezőgéppel, akár a telefonunkkal összekötve pillanatok alatt tudunk a falra is kitenni a délutáni gyerekzsúr képeiből, vagy nyomtatni a legjobb nyaralási pillanatokból. Hoztunk egy rövid áttekintést a legjobb gépekből, amiket otthonra is választhatsz.

Gazdaságos és mindent tud

Ha egyetemre jár a gyerek és állandóan a jegyzeteket nyomtatja, vagy mániákusan dekorálod a nappalit a nyaralási képekkel és a horgászeredményeiddel, esetleg otthonról még dolgozol is és a kliensek szerződéseit nem ideális idegen helyen nyomtatni, akkor olyan gépre van szükséged, ami nyomtat, szkennel és egyformán jó fényképek és dokumentumok nyomtatásában. A fenntartása pedig legyen olcsó és egyszerű. 

Jó hírünk van, mert ez a csoda masina létezik és úgy hívják Epson EcoTank L4150. Ez a gép ugyan komolyabb kezdeti beruházást igényel, de annyi tintával jön, ami évekig elegendő még sok nyomtatás mellett is. Így a végén a laponként kalkulált nyomtatási ár rendkívül kedvező, a minősége pedig egészen kiváló akár dokumentumról, akár képekről van szó.

Aprócska óriás

Ha kifejezetten csak fotónyomtatásra szeretnél egy gépet, remek választás lehet a Canon Selphy CP1200. Aprócska nyomtató, kifejezetten mobilis, így ha a családban többen is használnák, nem nehéz átvinni máshová. Rendkívül egyszerű a kezelése és verhetetlen minőségben tud nyomtatni. Nincs többé képek nyomtatása utáni szaladgálás, ez a két tenyérnyi kis gép megold mindent.

Canon Selphy CP1200

Legolcsóbb megoldás

Ha olcsó nyomtatót keresel, érdemes átgondolni, hogy miért fizetsz. Sokszor az olcsó gépekhez drága a tinta, ezért a nap végén drágábban nyomtatsz, mint picit költségesebb, de gazdaságosabb géppel. Mindent egybevetve a tintasugaras nyomtatók a legolcsóbbak, bár a minőséget tekintve nincsenek a csúcson. Mielőtt egy ilyen mellett teszed le a voksot, alaposan nézz utána a tintapatron áraknak és kalkuláld ki, hogy a tervezett használat mellett mi éri majd végül meg.