14 °C, Budapest
14 °C
Budapest
Holnap
Holnapután
Vasárnap
10°
2024.02.22. csütörtök, Gerzson
filter.hu filter.hu

5 tipp a gyerekszoba berendezéséhez

A gyerekszoba berendezése egyszerre izgalmas és nehéz feladat a szülők számára. Nyilván mindenki egy szép, kellemes hangulatú kuckót szeretne a gyermekének, ami persze a kicsinek is tetszik, de emellett az is nagyon fontos szempont, hogy praktikus legyen.

gyerekbútorok kínálata nagyon széles, nem mindig könnyű megtalálni a legjobb megoldásokat. Ha azonban néhány szempontot alaposan átgondolunk a választás előtt, tudjuk szűkíteni a kört.

gyerekbútor

A legfontosabb kérdések, ha gyerekbútort vásárolunk:

  • Mennyi hely áll rendelkezésre? Ha nagy a szoba, kicsit könnyebb dolgunk lesz, de ha pici, akkor nagyon meg kell gondolni, mit rakunk bele. Érdemes a kis helyigényű, de jól kihasználható bútorok közt nézelődni: kihúzható kanapé és fotel, ágyneműtartós ágy, játéktárolós puff. Bármi, ami nem foglal el nagy területet, de pakolható, átalakítható.
  • Meddig akarjuk használni a bútorokat? Van, aki gond nélkül lecseréli a berendezési tárgyait, ha a gyerek kinőtte, mások szeretnék, ha néhány évig maradhatnának. Utóbbi esetben az átalakítható bútorok remek választást jelenthetnek, például az ifjúsági ággyá, esetleg íróasztallá alakítható kiságy.
  • Mennyire biztonságos? Mivel gyerekekről van szó, a biztonság elsődleges! Mindig jó minőségű, masszív berendezési tárgyak közt nézelődjünk, és lehetőleg rögzítsük mindegyiket a szoba falához, nehogy a gyerek magára borítsa őket!
  • Milyen az összkép? Nyilvánvaló, hogy az esztétikum fontos egy szoba esetében, és ez nagymértékben múlik a bútorválasztáson és egyéb dekoráción. Mutatós gyerekszoba tapéták segítségével fel lehet dobni a szobát, de ezek mellé érdemes letisztultabb, nem annyira színes bútorokat választani, hogy ne legyen túl sok az összhatás. Ha a fal sima fehér, akkor viszont jöhetnek a színes bútorok.
  • Mi tetszene a gyereknek? Ez nagyon fontos kérdés, hiszen övé lesz a szoba. Gyerekbarát bútorokat érdemes választani, amik akkorák, hogy ő is kényelmesen tudja használni. És persze belefér egy kis extra is: házikó alakú ágy, galériaágy, autós ágy. A legtöbb gyerek odáig van az ilyesmiért, és remek játszófelületet is biztosítanak!

Egy kis tudatossággal nem is lesz olyan nehéz kiválasztani a legjobb bútorokat, és megalkotni a legszebb, legpraktikusabb és legbiztonságosabb gyerekszobát!

A fotó forrása: Photographee.eu / Shutterstock.com