6 °C, Budapest
6 °C
Budapest
Holnap
Holnapután
Kedd
2023.12.02. szombat, Melinda
filter.hu filter.hu

Így menj biztosra a nyelvvizsgával!

A jelenlegi munkapiaci körülmények között a nyelvvizsga felbecsülhetetlen előnyt jelenthet egy jobb állásért folyó versenyfutásban. Biztosítsd be magad, hogy a költséges vizsga sikeres legyen elsőre!

Az online próbanyelvvizsga a legkiválóbb módszer, hogy felmérd aktuális nyelvtudásodat vizsga előtt

A piacon már számtalan nyelvvizsga közül választhatsz. Az angol, német, francia, spanyol, olasz alapnyelvek esetében nincs hiány a kínálatból, de még a különlegesebb kisnyelvekből is számtalan helyen vizsgázhatsz. Ugyanakkor érdemes egy szakképzett tanár segítségét kérni a megfelelő vizsgatípus és -központ kiválasztásához, mert minden vizsga egy kicsit mást helyez a központba, másképp méri az idegennyelvi készségeket.

Keresd meg a testhezállót

Van olyan vizsgatípus, ami a klasszikus vizsgáztatási utat követi. Kidolgozott témákat kér számon a szóbelin, tesztlapokkal méri a hallásértést és nyelvtani tudást. Aztán vannak olyan modern, progresszív vizsgatípusok, amik kifejezetten a nyelvi kommunikációs kompetenciákra kíváncsiak, ezért ezekre felkészülve jóval piacképesebb nyelvtudásra tehetsz szert. Ha azonban jobban teljesítesz alaposan behatárolt követelményrendszer alapján, akkor lehet, hogy számodra célszerűbb a klasszikus rendszerben vizsgázni. 

Minden vizsgáról megtalálható a teljes leírás a neten, de ahhoz kell a szaktanár tanácsa, hogy ne tölts el heteket a kritériumokat bogarászva, hanem célirányosan tudj választani annak alapján, hogy mik az erősebb készségeid. 

Az online próbanyelvvizsgán már a szóbeli részt is kipróbálhatod tét nélkül szinte ingyen

Menj biztosra

Ha már sikerült leszűkíteni a kört, akkor van még egy eszköz, ami segíthet dönteni és biztosra menni, hogy a befektetett pénz ne legyen hiába. Ez pedig a próbanyelvvizsga. Egyes központok már biztosítanak német és angol próbanyelvvizsgát, aminek a segítségével le tudod mérni, hogy mennyire jársz közel a hőn áhított nyelvvizsgapapír megszerzéséhez.

A próbanyelvvizsga egy olyan fantasztikus online eszköz, ami nullára csökkenti a találgatást és pontosan megmutatja, mi hiányzik még esetleg a sikeres vizsgához. Azonnali visszajelzést kapsz minden részfeladatnál az elért eredményről anélkül, hogy hosszú és unalmas megoldókulcsokat kellene böngészned.

Sok vizsga esetében egy sor teljesen ingyenes letölthető anyaggal is le tudsz gyakorolni és felkészülni a vizsgára. Az online próbanyelvvizsga ugyan nem ingyenes, de egy szinte jelképes összegért felbecsülhetetlen értékű információkhoz jutsz. Fizethetsz külön-külön a készségek méréséért vagy választhatod a komplett vizsgát is, melynek a talán legkritikusabb szóbeli is a része, ahol élőben kapsz azonnali visszajelzést egy, a tényleges vizsgáztatást is végző szakembertől.

Online nyelvvizsga tapasztalat

Egy nemrég megnyílt, új lehetőség az otthonról való nyelvvizsgázás. Ez ugyan még gyerekcipőben jár, de forradalmasíthatja a jövőben a nyelvvizsgák menetét. A jelenléti vizsgákkal szemben azonban speciális szabályai és menete van, ezért fontos, hogy a nyelvvizsgához kapcsolódó részfeladatok mellett ezekkel az új körülményekkel is meg lehet ismerkedni egy online próbanyelvvizsga kapcsán.

Számtalan lehetőség áll rendelkezésre, hogy kipróbáld magad és tudásodat még éles tét nélkül, visszajelzést kapj a tudásod mélységéről és az esetleges hiányterületeiről. Élj velük, hogy biztosra mehess, mikor élesben és zsebbe vágó módon teszed magad próbára a nyelvvizsgán!