12 °C, Budapest
12 °C
Budapest
Holnap
18°
Holnapután
16°
Szerda
12°
2024.03.03. , Kornélia
filter.hu filter.hu

Járványhelyzetben is e-matrica

Az életünket felforgató koronavírus elleni védekezés miatt fontos, hogy minimálisra szorítsuk a személyi kontaktusokat – autózáskor is. Az e-matrica vásárlása gyors, kényelmes, és biztonságos megoldás utazás előtt.

Autópályamatrica továbbra is vásárolható online

Ahogy az egész világon, úgy hazánkban is a 21. század embere számára szokatlan, meglepő, komfortzónán kívüli védelmi intézkedéseket hoztak. Amellett, természetesen, hogy megértjük, ezekre a rendelkezésekre szükség van, a korlátozások tiszteletben tartása még nem mindig könnyű. Sokan tartanak a vírustól, így félnek idegenekkel kontaktusba kerülni, ezért felértékelődnek az online vagy applikáción keresztül történő vásárlási lehetőségek. 

Autópályán is biztonságban

Szerencsére a magyarországi díjköteles útszakaszok használatára jogosító e-matrica kiváltása sem igényel személyes ügyintézést: mindössze néhány perc alatt megvásárolhatjuk a gépjárművünknek és úthasználati terveinknek megfelelő engedélyt. Preferenciánknak megfelelően egyes megyei fizetős utak, vagy akár az egész ország összes díjköteles útszakasza nyílik meg előttünk.

Mivel pedig nincs többé szükség bolti vagy benzinkutas vásárlásra, ha üzemanyagnak nem vagyunk híján, az autópályákra való felhajtás előtt már semmi nem indokolja plusz egy megálló és plusz egy személyes kontaktus közbeiktatását. 

A járvány alatt is érdemes online matricát vásárolnunk

Villámgyors, kényelmes és egyszerű

E-matrica akár regisztráció nélkül is beszerezhető, fizetni pedig bankkártyával vagy utalással lehet, így mindenki kiválaszthatja a számára megfelelő megoldást. Természetesen minden díjkategória és matrica típus elérhető online, vagy a díjmentes applikáción keresztül: dönthetünk heti (10 napos), havi, megyei, illetve éves verzió, továbbá D1, D2, B2, D1m és U kategória mellett.

Ha pedig egyszer rászánjuk a plusz időt – még mindig csak percekről beszélünk –, és letöltjük a VoxPlay mobil alkalmazást, egy gyors regisztrációt követően a jármű adatait elég csupán egyszer megadnunk. Az első vásárláskor megadott adatokat, vagyis a rendszámot, sőt, akár az egész család járműveinek, vagy a céges flotta rendszámait, a számlázási adatokat, illetve a kapcsolattartáshoz használt e-mail címet, telefonszámot, a jövőben azonnal behelyettesíti a rendszer, így csupán néhány gombnyomássá egyszerűsödik az autópálya matrica vásárlása. 

Májusi meglepetés

Az autósok most külön örülhetnek: az év ötödik hónapjában a mobil applikáción történő vásárlások során nem számolnak fel kényelmi díjat. A heti és havi e-matricák esetében érvényes akció minden díjkategóriára vonatkozik. Használjuk ki a hónap utolsó napjait, most nem csak a májusi eső az, ami aranyat ér!