26 °C, Budapest
26 °C
Budapest
Holnap
24°
Holnapután
23°
Szerda
25°
2023.06.04. , Bulcsú
filter.hu filter.hu

Hogyan növelheted a honlapod hatékonyságát?

Nyilván számtalan megoldás létezik, amellyel javíthatsz a weboldaladon, de ezek közül tudni kell, melyek azok, amelyek igazán lényegesek és látványos eredményeket hoznak. Az egyik legfontosabb mutató természetesen a látogatók száma, de nem mindegy, hogy a látogatót mi fogadja, amikor a honlapodra téved.

A honlap feltérképezésének témái

Mivel minden honlap más, vagy legalábbis másnak kellene lennie, előre nem lehet megmondani, melyek lesznek a hatékonyságnövelés legfontosabb eszközei. A honlapvizsgálat általában az alábbi témaköröket érinti:

  1. A weboldal célja és funkciói - fontos annak elemzése, hogy a honlap megfelel-e a kitűzött célnak.
  2. Dizájn és felhasználóbarátság - milyen a honlap összhatása, mennyire könnyű kezelni, milyen a felhasználói élmény.
  3. Technikai beállítások - itt a mélyre kell ásni, nem csupán a látható beállításokat, hanem a keresőmotorok számára fontos beállításokat is meg kell vizsgálni.
  4. Reszponzivitás - minden eszközön helyesen jelenik-e meg a weboldal, kiemelt figyelemmel a mobil eszközökre.
  5. Sebességi szempontok - a felhasználói élménynek ma már fontos része a honlap sebessége, ezért a feltérképezésnek is ki kell térnie erre.
  6. Egyéb szempontok - a honlapnak illeszkednie kell a marketingstratégiához, együtt kell működnie az online marketing többi elemével, ki kell szolgálnia azokat.

Miben segít a feltérképezés?

A részletes feltérképezés után tisztán fogod látni, melyek a gyenge pontok, mi az, amit azonnal rendbe kell tenni, mik a prioritások. Az eredmények alapján fel lehet állítani egy végrehajtási ütemtervet, melyben minden lépéshez hozzá van rendelve a feladat felelőse, a határidő, a ráfordítandó erőforrások. 

A weboldal tuningolását legjobb szakemberrel végeztetni, mivel egy laikus honlaptervező nem biztos, hogy átlátja, melyik lépésnek mekkora hatása lesz a hatékonyságra. A Klikkmarketing a lényeglátó gondolkodásmódjával már sok honlaptulajdonosnak segített a helyes prioritásokat felállítani és a weboldal felturbózását költséghatékonyan megoldani.

A cselekvési terv akkor lesz igazán hasznos számodra, ha el is kezded annak végrehajtását, hiszen minden halogatásnak a pénztárcád látja kárát. Egy hatékonyabb honlappal növelheted a látogatottságot, az organikus elérések arányát, tehát hosszú távon sok pénzt takaríthatsz meg.

A legtöbb magyar weboldal csak a töredékét használja ki a lehetőségeinek, ezért egy hatékonyabb honlappal akár a versenytársaidat is megelőzheted.

Mennyibe fog ez kerülni?

Azoknál az online marketingcégeknél, ahol a honlap tuningolása nem nevesített szolgáltatás, néhány ezer forinttól több százezer forintig is terjedhet ez a fajta tanácsadás, de a tuningolásnál nem az a fontos szempont, hogy mennyibe kerül, hanem hogy e nélkül mennyi pénzt égetsz el feleslegesen naponta, hetente, havonta. Ne habozz, tuningolj!