13 °C, Budapest
13 °C
Budapest
Holnap
Holnapután
Vasárnap
10°
2024.02.22. csütörtök, Gerzson
filter.hu filter.hu

Mi mindenre képes a kávé barna szín a bel térben

Nem csak a kávéimádók gondolkodhatnak el azon, hogy a környezetükben elegendő mennyiségű barna szín tartózkodik. Miért ? A pszichológusok tekintetéből ez a szín nyugtató érzést kelt el lazít, kényelmi és biztonsági érzetet biztosít. Emberek, akik a barna színnel veszik körbe magukat észrevehetik, hogy ebben a környezetben könnyebben születnek meg fontos és összetett döntések.

Pont ezért válasszák a sikeres emberek a barna szín minden árnyalatát, mert tudják, mire van szüksége az életben.

A barna szín felhasználása a bel térben meleget adhat a helyiségnek, és otthonát igazán hangulatossá teheti, ami a világvezető tervezőinek is véleménye. Az árnyalatok listája széles, ami hatalmas lehetőségeket kínál Önnek a berendezéskor.

Tekintse meg együtt velünk néhány érdekes tanácsot és javaslatot.

Barna árnyalatok és textúrák, amik segíthetnek a bel térben

  • A barna egy gazdag szín, széles árnyalat skálával rendelkezik, lehet meleg és hideg is. 
  • A nagy szobákban ahol a napsütötte részre van irányulva a fény, lehet sötét színeket használni pld. Sötét csoki vagy kávészín. 
  • Ha a helyiség kicsi, könnyed árnyalatok pld. tejeskávé segíthet széthúzni. 
  •  A vörös-narancs színválaszték optimizmust és hangulatot kölcsönöz, a tejcsokoládé pedig megnyugtatja és ellazítja.

Mert a barna szín természetes, természetesen fest kölümböző felületeken textúrákon amelyek képesek ízlésesen diverzifikálni a teret, és ne terhelje azt szintetikus anyagokkal.

A helyiségnek frissességet és személyiséget biztosít. A barna szín kombinálása szintén otthoni melegséget és biztonságot teremt. Elég, ha csak kiválasztja a megfelelő anyagot az ízletes dekorációhoz amely lehet mondjuk egy gyönyörű len anyag.

Melyik helyiségekben használjuk a barna színt?

A barna több féle árnyalatát fel lehet használni bármely lakás vagy épület helyiségében, viszont gondoljunk arra is, hogy minél kisseb a felület az adott helyiségben, annál kevesebb sötét színt vigyünk bele.

  • Barna szín, mint fő elem a nappaliban

Általában a legnagyobb helyiség a lakásban, tehát a barna sötét árnyalatát lehetséges a végtelenségig használni. Annyi marad csak hátra, hogy kiválassza a megfelelő tónust és gondolja át a többi kiegészítők kombinálásával. 

Gondoljon arra is, hogy ezt a szobát a háztartás többi tagja használja-e. Minél több a mozgás, annál tartósabb anyagokat választhat az egyes kiegészítőkhez. Nagyon jó megoldás például egy kopásálló alcantara plüss felülettel.

  • A hálószoba bel tere 

A hálószoba bel tere barna színben hozzá járul a pihentető légkörhöz és a teljes pihenéshez. 

Hihetetlenül elegáns kinézete miatt, egy kis szobában hasonló színekben, különböző árnyalatokkal díszítve, rengeteg sok pozitív energiát képes létrehozni

Lehetséges kombinálni fehér színnel akár az ágyneműt vagy a mennyezetet 

  • Gyerek szoba barna színben

A gyermek növekszik és fejlődik, így a barna szín által biztosított stabilitás nem nagyon alkalmas a gyermek számára, de nyugtató hatása pozitív hatással lehet a fokozott aktivitású gyermekekre. Ezért érdemes külön barna elemeket használni a gyerekszobában, amelyeket vidám aktív színek egészíthetnek ki.

  • Barna szín a konyhában

A konyhában a beltéri barna szín a tulajdonosok szilárdságát jelzi. Kapcsolódik a családi hagyományokhoz. Ezen kívül egy „ízletes” szín, amely elősegíti fogyasztáskor az ételek vagy a kedvenc kávé élvezetét, és ugyanakkor nem okoz „túlteltséget”.

  • Barna szín a fürdőszobában

Minél nagyobb a szoba területe - annál több oka van a fürdőszoba belső részének barna színű díszítésének. Tégla, természetes kő, terrakotta csempe - ezek az anyagok természetes barna árnyalatúak, és természetes hangsúlyt adnak a belső tereknek. A sötétbarna faldekorációk és a fehér kiegészítők kombinációja nagyon stílusosnak tűnik.

Bármilyen oka is van a barna népszerűségének, gondoljon arra, hogy hol fogja használni, és milyen anyagból. A pozitív hatás minden bizonnyal jön.

A kép forrása:

Photographee.eu / Shutterstock.com

Bútorok, kiegészítők, praktikák
Külső és belső terek
Bútorok, kiegészítők, praktikák
Külső és belső terek
Bútorok, kiegészítők, praktikák
Külső és belső terek
Bútorok, kiegészítők, praktikák
Külső és belső terek
További anyagok