6 °C, Budapest
6 °C
Budapest
Holnap
Holnapután
13°
Kedd
18°
2024.02.24. szombat, Mátyás
filter.hu filter.hu

Ventilátorok a nyári forróság ellen

Évek óta tapasztalható, hogy a nyarak egyre szárazabbak, melegebbek. Nemcsak a nappalok tikkasztóak, de éjszakára sem csökken vissza a hőmérséklet kellemes hőfokra. Szervezetünk nem tud felfrissülni, amire megoldást kell találni. Jól gondolja, a klimatizáló berendezések tökéletesen megfelelnek komfortérzetünk javítására. Azonban ezeknek a berendezéseknek vannak hátrányai is. Például az áruk. Amennyiben csak a nyaralónkat, hétvégi házunkat akarjuk hűteni, nem érdemes ilyen drága készülékbe beruházni. Tudunk önnek ajánlani egy költséghatékonyabb, ámde praktikus, hatékony megoldást a forróság ellen: az alábbiakban a nyári ventilátorokról lesz szó.

Tudnivalók a nyári ventilátorról

Típusát tekintve választhatunk fix vagy mobil, mennyezeti és falra szerelhető nyári ventilátor közül. 

A mobil ventilátorok alacsony áron elérhetők, praktikusak utazáshoz, irodába vagy kisebb helyiségekbe. Beszerelésük nem igényel tervezést. 

A mennyezeti ventilátorok jellemzői

Az AeroVentilnél kapható mennyezeti ventilátorok egyik legnagyobb előnye, hogy a szoba egész levegőjét megmozgatják, nemcsak egy irányból ér minket a frissítő áramlat. Sokan huzatot kapnak a légkonditól, melynek következménye ízületi gyulladás vagy akár kötőhártya-gyulladás is lehet. Ha mennyezeti ventilátort szereltetünk fel, akkor ezektől a kellemetlenségektől is megkímélhetjük magunkat. További előnyük, hogy energiatakarékosabb megoldások, mint a légkondik.

A mennyezeti ventilárok otthonra és irodákba is bátran ajánlhatók, mert a hűtési célnak tökéletesen megfelelnek. Nemcsak nyáron használhatók, télen is érdemes bekapcsolni őket a helyiség hőmérsékletének kiegyenlítésére, így csökkenthetők a fűtésszámlák. Csupán a forgásirányt kell megfordítani, és a mennyezet felé irányítani a lapátokat. Nyáron, a hideg légáramlat eléréséhez a padló felé kell terelni a levegőt. 

A ventilátor teljesítményét elsősorban a lapátkerék átmérője határozza meg. 

Felszerelése egyszerű, de a munka megkezdése előtt jól fel kell mérni a mennyezet teherbírását.

Továbbá ismerni kell azt is, hogy mekkora alapterületű szobába fogjuk felszerelni, hogy a megfelelő méretet tudjuk kiválasztani. 

A mennyezeti ventilátorok esztétikus kialakításuknak köszönhetően a helyiségek díszei lehetnek.

Falra szerelhető ventilátor

Amennyiben a mennyezeti kialakítás nem teszi lehetővé a mennyezeti ventilátor beszerelhetőségét, választhatjuk a falra szerelhető ventilátort is hűsítésre.

Az elhelyezése nagyobb körültekintést igényel, mivel itt megvan a veszélye annak, hogy egy irányból érkezik a hűsítő levegő. Úgy kell megtervezni a helyét, hogy senkihez se legyen túl közel, senkire se menjen közvetlenül a hideg.

Amennyiben több információt szeretne kapni a ventilátorokról, keresse fel az AeroVentil munkatársait!