7 °C, Budapest
7 °C
Budapest
Holnap
18°
Holnapután
17°
Szerda
12°
2024.03.03. , Kornélia
filter.hu filter.hu

6 hasznos tipp 18650-es akkumulátor netes vásárlásához

Az elemlámpák és elektromos cigaretták egyik leggyakoribb erőforrásai a 18650-es akkuk. Az AA méretű elemnél valamivel nagyobb, 18 mm széles és 65 mm hosszú akkumulátorok nagy népszerűségnek örvendenek, de a vásárlás során könnyű rossz minőségű vagy nem megfelelő kapacitással rendelkező darabokba belefutni. Az alábbiakban abban próbálunk segíteni, hogy biztosan elkerüld a nem megfelelő modelleket.

Személyes átvétel

A webáruházak tengerében igazi felüdülésnek számít, ha a termék személyes átvételére is van lehetőség. Ez sok esetben praktikus lehet, hiszen amellett, hogy mindenféle extra költség nélkül juthatsz a kiválasztott akkumulátorhoz, a vásárlói bizalom szempontjából is fontos, hogy egy esetleges kérdés vagy felmerülő probléma esetén van kihez fordulnunk.

18650-es akkumulátor

Gyors házhoz szállítás

Sokan valamelyik nagy külföldi weboldalról rendelnek akkumulátort, ahol gyakran 1 hónapos szállítási idővel is számolni kell. Ez sajnos sok hazai forgalmazóról is elmondható, akik nem tartanak saját raktárkészletet. Ezért mindig érdemes figyelni arra, hogy csak olyan helyről rendeljünk, ahol 1-2 napos házhozszállítási idővel dolgoznak.

Megbízható forgalmazó

Vásárlás előtt mindenképpen nézzünk utána, hogy a weboldal saját rendelési felületén vagy a közösségi oldalakon találunk-e visszajelzéseket, véleményeket a forgalmazó tevékenységével kapcsolatban.

Minőségi termékek

Azért is fontos, hogy megbízható helyről rendeljünk, mert az akkumulátorok piacán sajnos sok a hamisított darab. A másik gyakori probléma, hogy sok akku névleges és tényleges kapacitása köszönő viszonyban sincs egymással. Ez könnyen kiküszöbölhető, ha minősített forgalmazótól rendelünk márkás terméket.

Pontos tájékoztatás

Az internetes értékesítés esetén nagyon fontos, hogy a termékek leírása minden paramétert és releváns információt tartalmazzon, különösen igaz ez az akkuknál, ahol a kapacitás és a maximális áramerősség mellett annak is nagy jelentősége van, hogy az adott termék forrfüllel ellátott-e, rendelkezik-e kúpos kialakítással vagy védelemmel.

Fizetés utánvéttel

A nagy nemzetközi webáruházakból történő rendelés esetén előfordul, hogy az előre kifizetett akkumulátor nem érkezik meg a hosszú szállítási időt követően sem. Így aztán futhatunk a pénzünk után, és gyakran csak hosszas levelezés után tisztázódik a helyzet. Ha bizalmatlanok vagyunk az előre utalással kapcsolatban, akkor érdemes a kevés olyan webáruház egyikéből rendelni az akkunkat, ahol lehetőséget biztosítanak az utánvétes fizetésre.


Amennyiben olyan webáruházból rendelnéd meg 18650-es akkumulátorodat, amely a fenti pontok mindegyikének megfelel, akkor mindenképpen keresd fel a minőségi akkumulátorokat forgalmazó 18650-Akku.hu honlapját.