7 °C, Budapest
7 °C
Budapest
Holnap
18°
Holnapután
17°
Szerda
12°
2024.03.03. , Kornélia
filter.hu filter.hu

A tökéletes társ: a kézi porszívó otthonunkban

Manapság a ház tisztán tartását számos modern, high-tech vagy éppen kevésbé high-tech elektronikai eszköz könnyíti meg. Mire jó a kézi porszívó és mikor érdemes beszerezni egyet?

Hagyományos porszívók, okos robotporszívók, álló- és vezeték nélküliek, nagyobb, már-már ipari erősségű porszívók – a kínálat ma már végtelen.

Attól függetlenül, hogy otthonunk tisztán tartásához melyik opciót választjuk, akad egy, mely kortól, élethelyzettől függetlenül minden lakás hasznos kiegészítője lehet. Ez pedig nem más, mint a kézi porszívó.

Milyen a jó a kézi porszívó?

Az ideális kézi porszívó kicsi, kompakt kialakítású, ám nagy szívóerejének köszönhetően relatív sok szennyeződést képes felszívni.

A kézi porszívók porzsák nélkül működnek, így használatuk nem csak pénztárcabarát, de környezetkímélőbb is, hiszen használatuk során nem termelünk felesleges hulladékot.

Szűrőrendszerük kazettája mosható, tartályuk gyorsan üríthető és könnyen tisztán tartható. Kialakításuk lehet teleszkópos, így megkímélhetjük magunkat a felesleges hajlongástól - egy mozdulattal összecsukhatóak és kinyithatóak.

Használhatjuk a lehető legkülönbözőbb felületek tisztítására, például rövid szálú szőnyegen, padlószőnyegen, laminált padlón, járólapon, csempén, vagy akár fapadlón is. A kézi porszívókhoz csatlakoztathatóak különböző porszívófejek, tartozékok, így könnyedén kitakaríthatunk például a szekrények alatt, vagy akár egy szűkös sarokban is.

A legtöbb manapság kapható kézi porszívó már kiváló energetikai besorolással rendelkezik, így fogyasztása is pénztárcabarát.

Munka közben bármikor egy mozdulattal biztonságosan parkoló állásba helyezhetjük. Használatuk kényelmes, praktikus és egyszerű. Méretüknél fogva a legkisebb lakásban is elférnek.

Mire jó a kézi porszívó?

Nem csak azokban a lakásokban, házakban praktikus a kézi porszívó használata, ahol házikedvenc él. Az állatszőrön kívül a kis- és nagycsaládosok is nagy hasznát vehetik többek közt az étkezések utáni ételmaradékok eltakarításában, így nem szükséges minden alkalommal a vezetékes, nagyobb méretű porszívó elővétele.

A férfiak hű társa lehet az autó takarításánál, hiszen kialakításuknál fogva a szűkös, nehezen megközelíthető helyekhez is könnyedén hozzáférnek.

Nem csak otthonunkban, de munkahelyünkön, irodákban is hasznos társ lehet.

Milyen kézi porszívót vegyek?

A kézi porszívó kiválasztásánál mindenképpen érdemes figyelembe venni bizonyos paramétereket. Ilyen a porszívó:

  • energiahatékonysági osztálya,
  • zajszintje,
  • hatósugara,
  • a csatlakozókábel hossza,
  • a készülék súlya,
  • és a hozzá tartozó tartozékok.