12 °C, Budapest
12 °C
Budapest
Holnap
13°
Holnapután
17°
Szombat
19°
2024.04.24. szerda, György
filter.hu filter.hu

Válasszon minőségi napszemüveget – itt vannak a nyár legforróbb tippjei

szezonokon keresztül. Ezek közé tartoznak a pilóta napszemüvegek. Vékony keret és jellemző, a külső oldalán kiszélesedő alak, stílust és magabiztosságot sugároz, illik a sportos és elegáns stílushoz egyaránt és mindig menő. Amennyiben ezen időtlen klasszika keretei között valami másra vágyik, nézzen finom fából készült keret után.

A divat állóvizébe betört a lekerekített és kerek forma is. A John Lennon napszemüvegek, vagy a kisebb ovális szemüvegek, vékony kerettel, a jelenleg nagyon népszerű retró divatra reagálnak. Ehhez a hullámhoz szívesen csatlakoznak a Ray Ban napszemüvegek, az innovatív, legendás modelljeikkel, mint az Oval, Wayfarer vagy a Clubmaster. Divatosak még  további retró gyöngyszemek is, mint a macskaszem alak az 50-es évekből és a nagy sötét szemüvegek, amelyek elegáns megjelenést kölcsönöznek.

A friss megjelenés érdekében fehér keretet választhat, egyes pasztell színeket vagy fémes színűt, illetve holografikus hatásút. Csábítóak az áttetsző vagy félig áttetsző keretek is.

Válasszon funkció szerint

A napszemüveg esetében az is fontos, hogy hogyan védi a szemet és könnyíti meg a látást. Az elismert szemüvegmárkák a hírnevükre éppen a kiváló optikai tulajdonságaik miatt tettek szert, és mindegyikük bizonyos különlegességgel rendelkezik, amiért Ön kedvelni fogja.

Így például a Polaroid szemüvegek nagyszerű, polarizált lencséket kínálnak. A feladatuk nem csupán a túl erős fény elsőtétítése, hanem a napsugarak visszatükröződésének megakadályozása is, és így a elvakítás kiküszöbölése. Csak egyetlen pillantást vessen a polarizált szemüvegen keresztül és látni fogja a különbséget. 

Ezzel szemben a színes szűrők hatásaira fogadnak az Oakley szemüvegek. A tökéletes technológia biztosítja a magas szintű védelmet és a remek látást is. Így megoldást jelentenek azok számára, akiknek nem felelnek meg a polarizált lencsék. És ráadásul a színes modelleket divatelemként is felhasználhatja. Ezekkel a szemüvegekkel a divatos kombinálás ismét egy kicsit szórakoztatóbb lesz.

A napsugarak visszatükrőződésével szembeni védelemre specializálódik már megjelenése óta a RayBan napszemüveg. Mindenekelőtt a leghíresebb modelljét, az Aviatort, tervezték a védelem céljából – a látást nem csak a színezett lencsék javítják, hanem a forma is, amely elfedi az egész látómezőt.

Vigyázat: Amikor napszemüveget választ, vegye fontolóra az elsötétülés intenzitását is. A nagyon világos lencsék a 0-1 kategóriából csak dizájnos kiegészítőként szolgálnak és nem  megfelelők a tűző napon. 

Jó hír a dizájn szerelmeseinek, akik azonban egészséges látást szeretnének, az a tény, hogy mindegyik minőségi napszemüvegmárka ötvözi a magas szintű védelmet és a funkciós tulajdonságokat a divatos megjelenéssel.

Női, férfi vagy uniszex?

A ruházattól eltérően, a napszemüvegek több modellje semleges és így nők és férfiak is viselhetik. Az uniszex szemüveg illik az elegáns minimalizmushoz, vagy éppen ellenkezőleg, a díszített, kifejező női ruha ellensúlyozásaként, amelyet oly szépen megfűszerez. 

Aki azonban éppen ellenkezőleg, a nőiesség kihagsúlyozására vágyik, válasszon női napszemüveget, amelyek általában finomabb alakkal, a keret lágyabb színével és több díszítőelemmel rendelkeznek, legyen az nyomat vagy akár filigrán fémapplikációk formájában. Úgy tervezték őket, hogy harmonizáljanak a kisebb női arccal.

A férfiak számára ezután egyértelmű választás lesz a közvetlenül nekik tervezett szemüveg, amennyiben szeretnék kihangsúlyozni a férfiasságukat vagy csak élvezni a kényelmet. A férfi napszemüvegek az uniszex vagy női napszemüvegekkel szemben nagyobbak, tehát jobban  illeszkednek. Szögletesebb vonásaik lehetnek és rendszerint több megfelelő színárnyalatban és nyomattal kaphatók. 

A helyes stílus kiválasztása csak Önön múlik, a jól bevált szemüvegmárkák gazdag kínálatában valóban mindenki megtalálhatja az ideális modellt.
 

A fotó forrása:

Jaroslav Moravcik / Shutterstock.com,
Alex James Bramwell / Shutterstock.com

Ruha
Cipő, kiegészítő
Ruha
Cipő, kiegészítő
Ruha
Cipő, kiegészítő
Ruha
Cipő, kiegészítő
További anyagok