24 °C, Budapest
24 °C
Budapest
Holnap
26°
Holnapután
24°
Vasárnap
24°
2022.08.11. csütörtök, Zsuzsanna
filter.hu filter.hu

Milyen sportcipőt vegyek? 5 meghatározó trend az idei évre

Ha jót akarsz magadnak, no meg a lábadnak, idén sem hanyagolod a sportcipőket. De miért ne lehetne egy cipő divatos és trendi azzal együtt, hogy kényelmes és sportos?

Akár futásról, akár egyéb sportról van szó, egy jó minőségű, komfortos cipőre mindenképpen szükséged lesz. Persze ennél jóval szélesebb körű a sportcipők szerepe. Mindennapi viseletnek sem utolsók, akár egy egész napot kényelmesen el lehet tölteni bennük - főleg, hogy az elegánsabb darabokat akár a munkahelyeden is nyugodt szívvel viselheted. 

A rendkívül széles választék szerencsére lehetővé teszi, hogy ne kelljen  kompromisszumot kötnöd a megjelenés kapcsán sem. Sőt, akár két legyet is üthetsz egy csapásra, ha arra is odafigyelsz, hogy a legújabb divatnak megfelelő lábbelik közül válogatsz. 

Lássuk tehát, melyek a meghatározó trendek 2020-ban a divat sportcipők piacán.

1. Tiritarka sneakerek

Fotók: ecipo.hu

Egy rendkívül erős képzavarral azt mondhatnánk, hogy a fehér edzőcipő örökzöld: sosem megy ki a divatból. Ámde van új a nap alatt: idén a színes sneakerekről szólnak a trendek. Az egy dolog, hogy színesek, de még hogy: a szivárvány szinte minden színében pompáznak!. Kis túlzással ezeknek a trendi sportcipőknek a színeit tovább tart felsorolni, mint magát a cipőt felvenni. De mi dobhatja fel jobban a napunkat, ha nem egy színekben pompázó sneaker. Számos márka kínálatában találhatsz ilyen cipőket - jó példa erre a Nike cipők is.  
 

2. A régi, jó vintage sportcipők

A retró és a vintage jó néhány éve alapvető elemei a divatnak. Az egykor népszerű formák, színek és stílusok új köntösben, mégis ismerősként térnek vissza. Idén főleg az Adidas és a Reebok operál a régi, jól bevált formákkal. Az előbb említett dad sneakersekkel ellentétben itt mindenkinek rögtön egyértelmű lesz, hogy egy klasszikus sportcipővel van dolga. Aki tehát kevésbé szereti felrúgni a konvenciókat, az is megtalálja idén a kedvére való sportcipőt. 

3. Dad sneakers: “apucipő” nőknek


 

A dad sneakers egy sajátos cipőtípus, ami egyesek szerint olyan csúnya, hogy már szép. Tagadhatatlan, hogy ezek a felfújt cipők kissé bumfordi hatást keltenek. Így nem is annyira egyszerű megtalálni hozzájuk azt a megfelelő outfitet, ami kellően ellensúlyozza a “egyediségüket”. De ez ne riasszon el, mert ez egyáltalán nem lehetetlen küldetés: például egy bundával vagy egy elegáns, mégis laza felsővel kiegészítve nagyon ütős lesz az összhatás. Idesorolhatjuk az úgynevezett ugly platform sneakereket is, mert ezeket a cipőket is a szokásos sportcipő küllemet meghazudtoló extravagáns megjelenés teszi különlegessé.  

4. Platformcipő: magasan a legjobb

A platformcipők, illetve a creeperek a magas telitalpuknak köszönhetően igen jellegzetesek. Közben azonban nagyon kényelmesek is - talán ennek tudható be, hogy idén is ott vannak a legtrendibb lábbelik között. Egy vagány, mégis laza tavaszi összeállításból nem hiányozhatnak. Ha pedig elég bátor vagy, az élénk, akár rikító színeket is bevállalhatod. A pletykák szerint Alexander McQueen cipői különösen divatosak lesznek idén.  

5. 2020, a letisztult formák éve

A sportcipők terén a rikító és a telitalpú platformcipők mellett a minimalizmus is hódít. Egyszerű, de nagyszerű - tartja a mondás, talán nem véletlenül. A letisztult formák sokszor többet nyújtanak, mint a barokkosan túlzsúfolt design. Ebben a kategóriában nagyon szép cipőket találhatsz például az Adidas, a Converse, a Helly Hansen és a Vans cipő kollekcióit böngészve.

Ruha
Cipő, kiegészítő
Ruha
Cipő, kiegészítő
Ruha
Cipő, kiegészítő
Ruha
Cipő, kiegészítő
További anyagok