6 °C, Budapest
6 °C
Budapest
Holnap
Holnapután
Kedd
2023.12.02. szombat, Melinda
filter.hu filter.hu

Nem a méret a lényeg, ha van megfelelő méret

Az igazi plus size, avagy nem lehet mindenki vikingtitán

Az első benyomás azok számára is fontos, akik úgy gondolják, hogy a külső csupán másodlagos jelentőséggel bír a belső értékek mellett. Ez különösen akkor élesedik ki, amikor új ruhára van szükségünk, és kénytelenek vagyunk szembesülni a divatdiktátorok által megálmodott modellekkel. A boltok, butikok, plázák kínálata kíméletlenül közlik velünk, hogy a férfias paraméterek igencsak megváltoztak mióta kinőttünk a rövidnadrágos, térdzoknis időkből. Az alkati sajátosságokat senkinek sem lehet felróni, azonban a közelmúltig, az új évezred igencsak mostoha volt azokhoz a férfiakhoz, akiket nem az aktuálisan szupertrendi szilfid felépítéssel ajándékozott meg a genetika. Ha talált is magának inget, öltönyt, zakót, pólót, nadrágot, ami nem feslett szét a vállán, bicepszén, ami nem szorított nyakban, vállban, mellben, pocakban, az bizony sok esetben nem a legesztétikusabb modell volt. Szerencsére azonban, ahogy az igény kiforrja a maga kínálatát, úgy az Allsize – zal megtalálhatja minden belevaló, magára és öltözékére igényes, plus size alkatú férfi a divatos, kényelmes és nem utolsósorban a személyiségét tükröző és támogató ruhadarabokat.

A plus size átka

A plus size átka, hogy az arányok a férfiaknál sem mindig stimmelnek. Vagy az átlagnál méretesebb vállal, derékkal, lábbal rendelkeznek, vagy magasabbak az átlagnál, és az összes konfekcióméretű nadrág amolyan kiscsajos kapristílust kölcsönöz az amúgy férfiasan göndörödő vádlinak. Vagy - és ez a termetesség nonplus ultrája -, magasak és szélesek is egyben.

A hölgyek sokszor panaszkodnak arról, hogy mekkora rajtuk a média és a divat nyomása, ugyanakkor a férfiakat senki sem kérdezi meg, milyen lehet a felsmukkolt sportolók, köldökig tetovált rapperek, halivúdi izomtigrisek, fejszét lóbáló vikingek és dimenziórodeó-bajnok képregényhősök árnyékában élni. A plus size férfiak számára sem egyszerű tehát az élet. Főleg, ha minden alkalommal, amikor ruhát akarnak vásárolni, kompromisszumtól-kompromisszumig bíbelődnek mire sikerül egy viszonylag élet-, és partiképes darabot elhalászni valamelyik sorstársuk orra elől, egy békítő szándékú félmosoly kíséretében: Sorry, pajtás, ez a dzsungel törvénye.

Egyszóval, a plus size férfiak nemcsak elméletileg, de gyakorlatilag is kiemelkednek a tömegből, túlnövik a környezetüket, és ez sokukban kelt feszültséget. Mindezt hatványozottan érzik, ha az öltözékük a külvilág számára is láthatóan, abszolut nem illik rájuk, hozzájuk. A sátorponyva számukra sem kívánatos, és a méretüknél pár számmal kisebb ruhákban sokkal inkább feszengenek, mint a nők.

Nem a méret a lényeg, ha van plus size

Bár a kényelem mindenkinek mást jelent, sajnos van, akiről akkor sem lehet leráncigálni a kitérdesedett nadrágot, ha tényleg tétje van a megjelenésnek. A termetes férfiakról alkotott sztereotípiák javarészt a magukra igénytelenek rovására írhatók fel. Pedig a stílus és a kisugárzás abszolút magasság és pocakfüggetlen. Az igényesség, jól ápoltság, a kényelmes és jó szabású öltözék nemcsak a külvilág számára feltételezi a belső értékek meglétét, de sokkal magabiztosabb és határozottabb fellépést tesz lehetővé. Persze, igen, van, akinek a kéthetes borosta, a szakadt, lötyögő lamberjack is jól áll, de azért az ilyesmi jobban mutat a filmvásznon, mint a valóságban.

A hétköznapokban igenis számít, hogy:

  • a zakó tökéletesen álljon a vállon, ne csússzon fel az ujja könyékig,
  • az ing válla, hónalja ne reccsenjen minden alkalommal, amikor testhelyzetet kell váltani,
  • a bőrkabát igenis lezser, férfias kisugárzást, kölcsönözzön,
  • a póló és a sportnadrág tényleg kényelmes legyen bármilyen hobbihoz,
  • az alsónemű észrevétlen maradjon… egész nap!
  • bélelt mellényben ne tűnjenek viharvert matróznak, békebeli nagypapának.

Mindez csak akkor valósulhat meg, ha a ruházatuk minden egyes darabja passzol méretben, azaz:

  • Nem kell kompromisszumokat kötni.
  • Nem kell a vásárlás után kiereszteni, leengedni, rugalmas derékbetéttel kibővíteni.
  • Nem kell azon agyalni, hogy a laza vászonnadrág, vagy a passzos farmer áll-e jobban a galléros sportpólóhoz, hiszen mindkettő tökéletes.

A nemzetközileg elismert divatmárkák hazai forgalmazójaként az Allsize tetőtől-talpig felöltözteti a plus size alkatú férfiakat, hogy végre elengedetten, feszengés nélkül lehessenek önmaguk.

Ruha
Cipő, kiegészítő
Ruha
Cipő, kiegészítő
Ruha
Cipő, kiegészítő
Ruha
Cipő, kiegészítő
További anyagok