6 °C, Budapest
6 °C
Budapest
Holnap
Holnapután
Kedd
2023.12.02. szombat, Melinda
filter.hu filter.hu

Találd meg az ideális edényszárítót!

Minden háziasszony álma egy olyan edényszárító, amelyen kényelmesen elférnek a száradó poharak, tányérok, emellett könnyen tisztítható és nem foglal sok helyet.

Praktikus edényszárító a rendezett konyha záloga

Ez az a konyhai kiegészítő, ami ronda, őrült tempóban vízkövesedik és annyi helyet foglal a pulton, hogy minden nap megfordul a fejemben: ma kihajítom. 

De nem lehet, mivel hasznos funkciója miatt nap mint nap szükség van rá, azonban van több megoldás is. Ezek közül az egyik a mosogatómedence aljára helyezhető edénycsepegtető (ha két mosogató medence van), a másik pedig egy olyan variáció, amelyek az edények száradása után összehajthatók és az edényekkel együtt eltehetők vagy a mosogató medencébe visszarakhatók. 

Velünk könnyen kiválaszthatod a neked valót!

A praktikum netovábbja a mosogatómedencébe helyezhető edényszárító, ugyanis a víz rögtön a lefolyóba folyik, a mosogató fala megtámasztja az edényeket, így nem törnek egyre-másra a bögrék (szomorú tapasztalat), és a legtöbb nem foglal sok helyet, szóval száradás után rögtön el is lehet őket tüntetni a szekrény mélyére. Ebből is van több típus és méret, van olyan, amely ellenáll a korróziónak a porfestett acélbevonatának köszönhetően, míg mások szilikonréteggel rendelkeznek, így nem karcolják meg a mosogató felületét. Választható olyan szárító is, amely a mosogatómedence fölé helyezhető, ennek is az az óriási előnye, hogy a víz rögtön a mosogatóba csepeg.

Vannak olyan edényszárítók, amelyek csak átmenetileg foglalják a pulton az értékes helyet, cserébe viszont meg kell oldani a csepegő víz problémáját. Én próbálkoztam nagy és még nagyobb méretű tálcákkal, de ezek nem igazán hozták a várt eredményt, ugyanis így csak még egy tárgy lett, amit mosogatnom és vízkőtelenítenem kellett. 

Kapható már olyan edényszárító, amelynek alsó része speciális mikroszálas anyagból készül és a vizet magába szívja, majd az anyag szálai a felszínre vezetik azt és gyorsan elpárologtatják. Mivel gyorsan szárad, így az edények elpakolásával egyidejűleg a szárítót is elteheted, és tekintettel arra, hogy összehajtható, akár egy fiókban is elfér. Ezen kívül olyat is választhatsz, amely a klasszikus álló, kihajtható fém verziót ötvözi a mikroszálas anyaggal (a személyes kedvencem), mint például a Designmarket Umbra XDRY edényszárítója.

És persze a hagyománytisztelőknek is kedvez a piac, hiszen pultra helyezhető tálcás szárítókból számtalan típus van. Ezek közül célszerű azokat választani, amelyekhez a tálca csak addig szükséges, amíg tiszta nem lett az utolsó edény is. Ezt követően egyszerűen (és óvatosan) beemelhető a műanyag kosárka a mosogatómedencébe, és a víz itt is közvetlenül a mosogatóba folyik.

Láthatod, hogy a régi, túlméretes, műanyag edényszárítók ideje lejárt, szóval a tavaszi nagytakarítás jegyében irány egy webshop, és szerezz be egy új darabot, amely már a konyhád éke lehet

Bútorok, konyhagépek
Eszközök, kiegészítők
Bútorok, konyhagépek
Eszközök, kiegészítők
Bútorok, konyhagépek
Eszközök, kiegészítők
Bútorok, konyhagépek
Eszközök, kiegészítők
További anyagok