8 °C, Budapest
8 °C
Budapest
Holnap
Holnapután
Csütörtök
2023.12.04. hétfõ, Barbara, Borbála
filter.hu filter.hu

Elektromos rollerek kínálata

Az elektromos rollerek nagyon népszerű termékek a piacon, köszönhetően annak, hogy kicsit a gyermekkori élményeinket hozzák vissza. Viszont a piacon kapható eszközök már automatikusak, ezáltal nemcsak hasznos mozgási és kikapcsolódási lehetőséget biztosítanak, hanem a városi közlekedés során is bizonyítanak. Kompakt, összecsukható kivitelezésüknek köszönhetően tömegközlekedési eszközökön is szállíthatók. Gyorsan és egyszerűen elérhetjük a célunkat. Több típus is elérhető, amik kivitelezésben, felszereltségben vagy bizonyos funkciókban térnek el egymástól. Az alábbiakban szeretnénk segítséget nyújtani abban, hogy megtalálhassa az Önhöz leginkább illő modellt.

Az elektromos rollerek működési elve

Az elektromos rollerek oly módon működnek, hogy a gázkar benyomásával vagy meghúzásával életbe léptetjük a szénkefe nélküli elektromotort. 

Vásárlás előtt gondolja át, hogy milyen terepen fogja használni és mekkora távolságra, valamint mi célból. Ha napi szinten szeretné használni a rollert, például munkába járásra, akkor érdemes egy minőségi modellt választani, viszont ha csak szabadidős tevékenységekhez használná szórakozás céljából, akkor egy kevésbé drága modell is megfelelő lehet. 

Modellek városi használatra

Amennyiben a városban fogja használni, akkor olyan modellt keressen, ami egyszerű, könnyű, gyorsan összecsukható. A városban a kisebb teljesítményű motorokkal felszerelt jármű is megfelelő. 

Ilyen például a Bluetouch modell, ami kiváló munkába vagy iskolába járáshoz. Ultrakönnyű szerkezete van, valamint hátsó lengéscsillapító garantálja a kényelmes használatot. 25 km/óra sebességgel roboghat vele. 

Népszerű a Kugoo modell is, ami mindössze 12 kg, így könnyedén felszállhat vele a tömegközlekedési eszközökre.

Nagyobb teljesítményű típusok

Ha túrákhoz, kirándulásokhoz szeretné használatba venni a rollert, válasszon olyan modellt, ami erősebb motorral rendelkezik, így jó eséllyel az emelkedőkkel is meg fog tudni birkózni. 

A Segway rollerek erős, masszív felépítéssel és nagy hatótávval rendelkeznek. A nagy akkumulátorukkal kiemelkednek a többi típus közül. Akár 65 km is megtehető vele, egy feltöltéssel. 

Ellenállók az időjárás viszontagságaival szemben. Legfontosabb belső alkatrészeik vízállóak. A 350 W-os motornak köszönhetően nagyobb teljesítmény leadására képesek emelkedőn felfelé. 

Levegős gumiabroncsokkal vannak felszerelve, melyek segítik a jobb defekttűrésben. 

A Techlife egy olyan roller, amelyet szélsőséges körülmények között is teszteltek. Az egyik legerősebb elektromos motorral rendelkezik. A benne lévő két motor összesen 5600 W-os teljesítményre képes. Akár 100 km/órás sebességgel is lehet vele száguldani. Attól függően, hogy egy vagy két motort kapcsolunk be, lehet szabályozni a sebességet.