21 °C, Budapest
21 °C
Budapest
Holnap
23°
Holnapután
17°
Péntek
17°
2023.10.03. kedd, Helga
filter.hu filter.hu

Kerékpár-karbantartás otthon, csak Muc-Off-fal!

Szeretnéd, hogy kerékpárod csillogjon-villogjon, ráadásul hosszú távon? Pár dolog észben tartásával megőrizhető újszerű külseje, sőt, még az alkatrészek élettartama is megnövelhető. A következő pár sorban olyan hasznos karbantartási kellékekkel ismerkedhetsz meg, amelyek garantáltan biztosítják kétkerekű járgányod “egészségét” és szépségét.

“Szakszerű” mosás

Otthon is bánhatsz úgy kerékpároddal, ahogy egy profi szervizben tennék. Nos, az első és legfontosabb, hogy minden használat után mosd le a szennyeződéseket, ehhez bátran használhatod a benzinkúti vagy az önkiszolgáló magasnyomású mosóját is. Egyedül arra kell figyelned, hogy a teleszkópot, a csapágyakat és az agyakat kisebb nyomással és távolabbról mosd. A Muc-Off bringasampont azért találták ki, hogy megkönnyítse a sár és a makacs szennyeződések leoldását. De erre a célra a zsírtalanító is sokat segíthet. 

Érdemes körülnézni a MaxBike-nál kapható kerékpárápoló szerek között, minden szennyeződésre és problémára van megoldásuk!

Alkatrészek ellenőrzése

Nem árt alaposnak lenni! Egy-egy ilyen mosás és tisztítás alkalmával érdemes ellenőrizni az egyes alkatrészek állapotát is. Minőségi kerékpáralkatrészekkel könnyedén megújíthatod az elavult területeket. Amennyiben nem vagy biztos magadban e területen, nyugodtan megkérdezhetsz a témáról profi szakembert is. Egyébként is érdemes évente legalább egyszer, alaposan átnézetni szervizben a kerékpárt és esetleg kicserélni azokat az alkatrészeket, amelyek kopottak. 

Csillogó lánc

Ne hanyagold el a lánc vagy a fogaskerekek állapotát sem, hiszen ezeknek az olajos felületén is sok kosz megtapad! Tisztításukhoz használhatsz egy tisztítószerrel átitatott rongyot, de ha biztosra akarsz menni, akkor használhatod az erre a célra kifejlesztett Muc-Off lánctisztítót. A Muc-Off hajtástisztító is kiváló, hiszen a lánctányéroktól kezdve egészen a hátsó fogaskoszorúig mindenféle tisztításra alkalmas. 

Olajozás, fél egészség!

Az alapos tisztítás után jöhet az olajozás! Az időjárási viszonyoktól függően alkalmazhatsz különböző olajokat. A portaszító olaj például száraz időben, míg a nedvességtűrő fajta leginkább a csapadékosabb időszakban ajánlott. Az olajozott állapot a kerékpár szempontjából már fél egészség!

Fékek karbantartása

Ha a fékezésnél zajra leszel figyelmes, akkor valószínűleg a fékpofa és a tárcsa szennyezett. A rossz fékhatás és a hangos fékek hatékony ellenszere a Muc-Off tárcsaféktisztító spray.

Minden karbantartás számít, hiszen ezek biztosítják kerékpárod hosszú élettartamát. Figyelj arra, hogy mindig szakíts időt rá!

Biciklizz minden nap!
Autós népharag
Biciklizz minden nap!
Autós népharag
Biciklizz minden nap!
Autós népharag
Biciklizz minden nap!
Autós népharag
További anyagok