28 °C, Budapest
28 °C
Budapest
Holnap
25°
Holnapután
24°
Vasárnap
27°
2022.08.11. csütörtök, Zsuzsanna
filter.hu filter.hu

Miért jó beszerezni otthonra egy labdamedencét?

Mindenki szereti, ha a gyermeke a legnagyobb biztonságban kacag hatalmasakat. Akár otthon is létrehozhatsz a kicsinek egy apró sarkot, ami a saját játszóbirodalma lehet, ahol úgy szórakozhat, mintha csak egy játszóházban lenne. Ehhez persze be kell szerezned néhány babaszoba kiegészítőt, mint amilyen a labdamedence is. Olvass tovább, ha meg szeretnéd tudni, hogy miért imádják olyan sokan ezeket a kiegészítőket, hogy hogyan válassz közülük és hogy mit szerezhetsz be még mellé.

A labdák varázsa

Legyen akármilyen idős is az ember, a labdák valahogy mindenkit képesek elvarázsolni. A labdamedencébe öntött színes labdáknak hála, a szülők és a gyerkőcök együtt is nevetgélhetnek, de ebben a kiegészítőben akár magára is lehet hagyni a kicsit. Már az igazán pici gyerekeknek is jó móka lehet, azonban egyedül játszani csak 13 hónapos kortól szabad hagyni őket. Nem foglal sok helyet, könnyen mozgatható. Éppen ezért érdemes mindig oda tenni, ahol egyébként ti is vagytok, hiszen így könnyebben tarthatjátok fél szemeteket a gyereken.

Szuper tulajdonsága a labdamedencéknek az is, hogy akár több gyerkőc is elfér bennük kényelmesen, ami azt jelenti, hogy akár ikres szülőknek is ajánljuk, illetve akár egy baráti látogatáskor is könnyen le lehet kötni a kicsiket. 

Összefoglalva tehát azért is szeretjük ezeket a medencéket, mert akár két gyerkőc is elfér bennük, mert színes labdákkal lehet feltölteni, amik mindenkit elvarázsolnak, biztonságosak, és mivel csak olyan anyagból készülnek, amik nem okoznak irritációt a baba bőrén. Utóbbit az biztosítja, hogy a medencék és a labdák CE és OEKO-TEX tanúsítványokkal rendelkeznek! 

Hogyan válassz a labdamedencék közül?

Egy jól felszerelt bababolt oldalán általában rengeteg különböző kinézetű darab közül válogathatsz, ilyen a Peekabooshop.hu oldala is. Két forma és rengeteg színkombináció, illetve minta áll rendelkezésre. Ilyenkor persze kicsit mindenkit elfog a bőség zavara, így a nagy válogatás előtt adnánk néhány tippet, ami megkönnyítheti a döntést.

 1. Az alak
  Gondold át, hányan fogják használni a labdamedencét! Ha csupán egy gyerkőc, akkor tökéletes egy kerek medence. Ha ikrek, tesók fogják használni, akkor érdemesebb a négyszög alakú darabok egyikét választani, ebben könnyebben elférnek a gyerekek.

 2. A labdamedence színe
  A medence színét az alapján válaszd ki, hogy milyen árnyalatok dominálnak a szobában, ahol el szeretnéd helyezni. Ha egy hercegnői birodalomba fog kerülni, akkor például a világos kék, a rózsaszín és a lila a legjobb döntés. 

 3. A labdák színe
  Ha nem szeretnél egysíkú medencét, akkor a labdák színe harmonizáljon a medence színeivel, de ne feltétlenül ugyanazok legyenek! Egy kisfiús kék medencébe például az ezüst, világoskék és fehér labdák illenek.

   

A minták dilemmája 

Ha a kicsi szobájába fog kerülni a medence, érdemes az ágyneműhöz illő mintát választani, így megtartva a szoba egységességét!