7 °C, Budapest
7 °C
Budapest
Holnap
18°
Holnapután
17°
Szerda
12°
2024.03.03. , Kornélia
filter.hu filter.hu

Mi a különbség a trekking és a cross kerékpár között?

A kerékpározás népszerű szabadidős tevékenységnek számít napjainkban, szinte mindenki elmondhatja magáról, hogy a szülők már kisgyermekkorában beszereztek egy menő két- vagy négykerekű bringát, amellyel versenyezhetett barátaival és róhatta a kilométereket. Azonban ekkor még senki sem fókuszált specifikusan a bicikli felhasználásának céljára és a típusainak jellegzetességeire. A megfelelő kerékpár kiválasztásához azonban megfontoltság és kellő információ szükséges, mivel nem a kinézet alapján kell dönteni a megvásárolandó eszközről, hanem a logikának kell, hogy meghatározó szerepe legyen. Számos fajtája ismert a kerékpároknak, és mindegyik típus más és más talajra és távolságra teremtetett.

A trekking kerékpárok jellegzetességei

A trekking kerékpárok tökéletes túrakerékpároknak felelnek meg. Hosszú távú használat során sokkal komfortosabbnak bizonyulnak, mint társaik, és számos kiegészítővel felszerelhetők. Aszfalton és terepen egyaránt használható, így változatos terepviszonyok között sem fog cserben hagyni. Kiegészítők tekintetében sárvédővel, világítással, kitámasztóval vagy csomagtartóval is fel van szerelve, vagyis minden olyan extrát tartalmaz, amely megkönnyíti a csomagszállítást és amely hasznos lehet a városi és a terepen való használathoz egyaránt.

Az imént összeírt tulajdonságoknak hála, célcsoportját tekintve leginkább a hobbi túrázókat és kirándulókat kívánja megszólítani. A trekking bicikli használata közben egyenes tartással és kényelmesen lehet ülni és tekerni. Így összességében elmondhatjuk, hogy a trekking biciklik legnagyobb szerepe, hogy hosszútávon, nagy csomagokkal is kényelmes legyen az utazás.

A cross kerékpárok jellegzetességei

A cross kerékpárok a trekking kerékpárokhoz képest kevésbé felszereltek. Abban az esetben lehet kifejezetten hasznos számodra, ha úgynevezett off-road körülmények között szeretnéd használni, azaz nem kiépített úton, hanem leginkább földúton, töltéseken. A kerekein található gumik barázdáltabbak, valamint a váza is sokkal robosztusabb és masszívabb. Azonban attól függetlenül, hogy a cross kerékpár alapjáraton nem rendelkezik a trekking biciklikre jellemző extrákkal és kiegészítőkkel, van rá lehetőség, hogy időben felszerelje rá azokat az ember.

Színvilágukat tekintve is jelentős különbségeket fedezhetünk fel, míg a trekking lágyabb, visszafogottabb és szolidabb színekkel dolgozik, addig a cross bringáknál mindenféle vad színkombinációt megtalálhatunk.

Amennyiben vásárlás előtt állsz, érdemes körülnézni a Bicajozz.hu-nál kapható kerékpárok között!

Elmondhatjuk, hogy nem a kinézet és a felszereltség az elsődleges szempont vásárláskor, hanem érdemes végiggondolni azt, hogy mi célból szeretnénk használni a kerékpárt, milyen utakon szeretnénk járni vele, és milyen távolságokat kívánunk megtenni. Amennyiben segítségre van szükséged döntésed meghozatalához, akkor keresd fel a webáruház csapatát!

Mozogni kell!
Kellékek, étrend
Mozogni kell!
Kellékek, étrend
Mozogni kell!
Kellékek, étrend
Mozogni kell!
Kellékek, étrend
További anyagok