24 °C, Budapest
24 °C
Budapest
Holnap
21°
Holnapután
17°
Csütörtök
23°
2022.08.15. hétfõ, Mária
filter.hu filter.hu

Lakberendezési bakik, amelyeket jobb, ha elkerülsz!

Manapság nagyon sokféle lakberendezési irányzat és termék közül válogathatunk, így sokan azt gondolják, hogy mi sem egyszerűbb egy ház vagy lakás berendezésénél. A trendek feltétlen követése azonban nem mindig hozza meg a kívánt eredményt, és nem sikerül otthonná varázsolni a tereket. Ahhoz, hogy időtlenül stílusos enteriőrt kapjuk, érdemes elkerülni az alábbi lakberendezési bakikat, és akkor már nagy baj nem történhet!

Monokróm színek mindenütt

Az Instagramon vagy a lakberendezési magazinok képein nagyon látványosan mutat a monokróm stílus, ami irodában, üzletben vagy bemutatóterembe jó választás is lehet, de egy élhető otthon berendezése nem igazán oldható meg a rideg érzetet kölcsönző kontrasztos árnyalatokkal. A mindennapi használatban nem is praktikus ez a színkombináció, hiszen a fehér felületek nagyon könnyen koszolódnak, míg a fekete bútorokon hamar meglátszik a por, így egy ilyen stílusú lakás rengeteg extra takarítási feladatot ró tulajdonosára.

Túl sok szín és minta

Míg egyesek a letisztult, minimalizmus híveiként szinte semmilyen mintát vagy színt nem tűrnek meg maguk körül, addig mások talán túlzottan is igénylik ezeket. Minden évszakban új motívumok és árnyalatok jönnek divatba, így ha valaki nem tud ellenállni ezeknek, akkor gyorsan egy vibráló kavalkád közepén találhatja magát, és azt sem tudja majd, hogy nappalija melyik pontján pihentesse meg kicsit a tekintetét. Jó megoldás lehet ez ellen, ha letisztult formákkal, semleges színekkel rendezzük be lakásunkat és a kiegészítőket (függöny, párnák, huzatok) próbáljuk az élénkebb árnyalatokkal, merészebb mintázatokkal megbolondítani.

Ne üljünk fel minden divathullámra!

A lakberendezési áruházak gyakran komplett bútorcsaládokat kínálnak, amelyek a vásárláskor még nem csak divatosak, de jelentősen megkönnyítik azoknak a dolgát, akik nem túlzottan szeretnek kombinálni és válogatni. Azonban ezek az egymáshoz stílusban, színben és mintában egymáshoz passzoló szettek néhány év múltán kimennek a divatból. Ez ellen a legjobb megoldás, ha nem ülünk fel az egymást évente váltogató trendekre, és lakásunkat eltérő stílusú, egymással mégis harmonizáló bútordarabokkal, kiegészítőkkel rendezzük be.

Kerüljük a kliséket!

Igen népszerűek manapság a sablonos fából készült feliratok, falra írt elcsépelt idézetek, műanyag pálmalevelek, de nem ezektől lesz egy lakás egyedi és otthonos. Kerüljük tehát az olyan funkciótlan porfogónak számító trendi dísztárgyakat, amelyekhez semmilyen személyes emlékünk nem kötődik, hiszen ezek semmit sem tesznek hozzá a stílusos berendezéshez, annak hiányát viszont nem pótolják.

Bútorok, kiegészítők, praktikák
Külső és belső terek
Bútorok, kiegészítők, praktikák
Külső és belső terek
Bútorok, kiegészítők, praktikák
Külső és belső terek
Bútorok, kiegészítők, praktikák
Külső és belső terek
További anyagok