26 °C, Budapest
26 °C
Budapest
Holnap
20°
Holnapután
24°
Szerda
25°
2023.09.24. , Gellért
filter.hu filter.hu

Macska a háznál

Mindenkinél más az indok, hogy miért fogad be egy macskát az otthonába. Van, aki a magány ellen keres egy szőrös kis társat, van, aki a cicát akarja megóvni egy sanyarú sorstól, és van, aki azonnal szerelmes lesz minden négylábúba, ami a látóterébe kerül, ezért számára evidensnek tűnik, hogy legalább egy állatkával megossza az otthonát. Persze a felelősségteljes gazdává váláshoz nem elég annyi, hogy fogjuk és hazavisszük a választott szőrmókot, hanem az érkezésére is fel kell készülnünk.

Etető és itató tálak

A leginkább alap kellék az etető és az itató edény, hiszen a kis jövevénynek valamiből majd innia és ennie kell. Bár a macskáknak többnyire mindegy, hogy műanyag, fém, kerámia vagy üveg edényben tesszük eléjük a táplálékot, mi mégis leginkább a kerámia edényeket javasolnánk. A fém ugyanis karcolás esetén könnyen rozsdásodhat, a műanyag pedig karcolódik, és a karcolásokban megtelepedhetnek a baktériumok. Üveg edényből nagyon nehéz olyat találni, ami kellően stabil lenne, így hát maradnak a kerámia edények, amit etetés után könnyen elmoshatunk.

Macskatoalett

Nagyon sok leendő macskatartó fél attól, hogy a lakásban tartott cicája hogyan fogja megtanulni az alomra járást, pontosabban azt, hogy nem a szőnyeg közepére kell üríteni. A jó hír számukra az, hogy ettől nem kell félni, hiszen a macskák nagyon okos állatok, jellemzően elég mindössze egyszer megmutatni nekik, hogy hol van az alom (gyakorlatilag be kell őket tenni az alommal feltöltött alomtálcába), és onnantól kezdve használni fogják a cicavécét.

Macskatoalettből lehet kapni nyitottat és zárt tetővel rendelkezőt, amin lengőajtó található. A zárt tetős kiviteleknek hatalmas előnye, hogy a felső részben van egy szűrő, ami nem engedi ki a szagokat, míg a nyitottnál egy lustább macska esetén bizony tudnak terjengeni a végtermék illatanyagai.

Általában a macskatoaletthez vásárláskor jár egy alomlapát is, amivel az összecsomósodott almot és az egészben kijött ürüléket tudjuk kiszedni az alomból. Nagyon hasznos kis eszköz, ne felejtsük el napjában többször használni. Hiszen nem szabad elfelejteni, hogy a macska tiszta állat, ráadásul igen finnyás, így ha már túlságosan használtnak ítéli meg az almot, más helyet fog választani a dolga elvégzésére.

Macskabútor

A Te áruházadnál kapható macskafelszerelések kínálatából biztosan tudsz majd válogatni.

A kaparófával ellátott macskabútorok igen hasznos eszközök, ezekkel védhetjük meg a többi bútort a cica karmaitól. Mivel a kaparó részen feltekert szizál tökéletes arra, hogy azon a macska a körmeit élesítse, így remélhetőleg nem lesz igénye a kanapét is kezelésbe venni.

A macskabútorok másik nagy előnye, hogy általában fekhellyel is rendelkeznek, így a cicus kényelmes plüss ágyon pihenheti ki a nap fáradalmait.

Ha te is szeretnél kellően felkészülni egy macska érkezésére, nézz szét a TE áruházad oldalán, ahol minden szükséges eszközt megtalálsz!