7 °C, Budapest
7 °C
Budapest
Holnap
18°
Holnapután
17°
Szerda
12°
2024.03.03. , Kornélia
filter.hu filter.hu

Superfight Series Hungary gála összefoglaló magyar sikerekkel karöltve

Napjainkban kifejezetten nagy népszerűségnek örvendenek a küzdősportok, amelyek nem csak a versenyzők testi edzettségéről, erejéről és állóképességéről adhatnak tanúbizonyságot, hanem szellemi felkészültségükről, kitartásukról egyaránt. Igaz, hogy ezen sportágak leginkább test a test elleni ütközetet jelentik, és nagy látványosságot biztosítanak a nézőknek, azonban az elmének és a fókuszáltságnak is hatalmas szerepe van. A sportolónak ki kell ismernie ellenfele mozdulatait és felkészülnie minden egyes mozzanatára ahhoz, hogy végül győzedelmeskedjen.

A muaythai box és a K-1 jellegzetességei

Hazánkban egyre többen kezdenek el komolyabban foglalkozni az eredetileg pusztakezes harcművészeti ágakkal, mint a muaythai box és a K-1. Míg a K-1 a karate, a kungfu és a kick-box ötvözete, addig a muaythai box a “8 végtag tudománya”, azaz az ökölvíváshoz hasonló, azonban nem csak az öklöket használja az ütések beviteléhez, hanem a lábfejeket, a térdeket és könyököket egyaránt. Régebben ugyan pusztakezes sportoknak számítottak, de ma már kesztyűt használnak a versenyekkor, továbbá mezítláb zajlik a harc.

A muaythai és a K-1 küzdősportok népszerűségének hála, tavaly ismételten megrendezésre került hazánkban az úgynevezett Super Series Hungary nemzetközi küzdősport gála, amelyen hazánk kiemelkedő sportolói is remekeltek. Magyar versenyzők mellett román, ukrán és osztrák sportolók is megcsillogtathatták tudásukat. Az újpesti Madárfészek Ökölvívó Akadémián került megrendezésre a teltházas esemény, amelyet több mint 700 néző kísért izgatott figyelemmel. Második alkalommal rendezték meg hazánkban a nemzetközi összecsapást, amelyen hatalmas küzdelmeknek lehettek szemtanúi a látogatók és a versenyzők egyaránt.

A mérkőzések legfőbb eredményei

A főmérkőzést mindenki nagy reményére a 75 kilogrammos Bereczki Dominik nyerte, akinek ellenfele a román Anghel Cardos volt. Dominik ellenfele Szatmárnémetiből érkezett, azonban egyhangú pontozással alulmaradt a magyar versenyzővel szemben. Az összecsapás 3x3 perces, a K-1 szabályrendszere szerinti mérkőzést jelentette. Az este másik izgalmas találkozója a 19 éves, 67 kilogrammos Szána Patrik szereplése volt - aki nem utolsó sorban junior muaythai Európa-bajnok - szintén egyhangú pontozással és szintén 3x3 perces küzdelemben győzelmet aratott az ukrán Andrij Iliccsel szemben, aki szintén kiemelkedően tehetséges sportoló és aki Artur Kisenkó tanítványa.

Egyetlen egy női összecsapás került napirendre a profi program kínálatában. K-1-ben az 54 kilogrammos Furó Virág pontozással verte meg az osztrák Melanie Djordjovicot.

Amennyiben szeretnél még többet megtudni küzdősporttal kapcsolatos eseményekről és eredményekről, esetleg érdekel a thai-box is, akkor keresd fel a Monokli.com weboldalát, ahol számos naprakész bejegyzés közül válogathatsz.

Mozogni kell!
Kellékek, étrend
Mozogni kell!
Kellékek, étrend
Mozogni kell!
Kellékek, étrend
Mozogni kell!
Kellékek, étrend
További anyagok