25 °C, Budapest
25 °C
Budapest
Holnap
21°
Holnapután
17°
Csütörtök
23°
2022.08.15. hétfõ, Mária
filter.hu filter.hu

A Rejtélyes Kutyadoki tanácsai kedvenced etetéséhez

Üdvözöllek, én vagyok a Rejtélyes Kutyadoki! Persze van valódi nevem is, de az maradjon inkább titok. A kilétem helyett most egy sokkal fontosabb témát hoztam neked: az etetést.

Mondd csak, kedves gazdi, te mit raksz a kutyusod táljába? Ne félj, nem harapok, ha rossz választ adsz, csupán megtanítalak egy-két dologra.

Miért nem megfelelő a házikoszt?

Ha eddig te is rendszeresen adtál kutyusodnak ételmaradékot, azt tanácsolom, hagyj fel ezzel a szokással! Hidd el, a kutyád nem ételkritikus, így nem kell neki válogatott fogásokat feltálalnod.

No, de miért is mondom ezt? A négylábúak emésztési rendszere és tápanyagigénye nagyon eltér a miénktől. Az emberi fogyasztásra szánt élelmiszerekben nincsenek meg azok az összetevők, amik az ő egészségükhöz szükségesek.

Azt például tudtad-e, kedves gazdi, hogy a helytelen etetés következtében a kutyusoknál is ugyanúgy kialakulhat cukorbetegség, keringési- és szívbetegség, sőt, akár rák is? Hidd el, a praxisom során számtalan ilyen esettel találkoztam már. Nem, ne akard tudni a részleteket.

Most felteheted a kérdést: “Oké, kedves Kutyadoki, de akkor mégis mit adjak a kutyámnak?” Jól figyelj, mert amit most írok, fontos lesz!

Miért válaszd a jó minőségű kutyatápokat?

Az előbb már említettem, hogy a négylábúaknak teljesen másfajta eleségre van szüksége, mint neked. Az ő számára nélkülözhetetlen tápanyagokat csak egy jó minőségű kutyaeledelből tudod neki biztosítani.

Hogy ilyesmit hol találsz? Az én tanácsom, hogy keresd fel a Kutyakajas.hu Webáruházat, ahol rengeteg márka tápjai közül válogathatsz. A Doki ajánlata pedig nem más, mint a nagyszerű Brit Care eledel!

Ezek a tápok kizárólag könnyen emészthető, hipoallergén összetevőkből állnak. Olyan finomságokat tartalmaznak, mint például a bárány, lazac, burgonya, rizs. Tudtad, hogy már a kutyusok körében is egyre gyakoribb az ételintolerancia? Épp ezért nagyon fontos, hogy folyamatosan figyelemmel kövesd kedvenced egészségét, és változtass az étkezésén, ha valami problémát tapasztalsz.

Nem árt tudnod, hogy ahhoz, hogy az állat evése során a bevitt fehérje megfelelő módon hasznosulni tudjon, szükség lesz a különféle aminosavakra. A bélrendszer és a bélflóra egészségéért és védelméért pedig a gyümölcs-oligosacharidok, és a mannan-oligosacharidok felelősek. Ne aggódj, nem tartok neked kémia órát! Ha a Brit Care eledeleket választod, neked ezzel nem kell foglalkoznod, hiszen minden ilyesmit tartalmaz.

Igaz, hogy minden életkorban másfajta tápra van szükség?

Természetesen igen! Amint a kölyök leszokik az anyatejről, és elkezd magától táplálkozni, a Puppy eledelekből minden hasznos tápanyagot megkap a fejlődéshez.

Amikor felnőtt korba lép, jöhetnek az Adult tápok, nyugdíjaskorú kedvencedet pedig kényeztesd Senior eledelekkel.

Meglátod: ha megfogadod a tanácsaimat, a kutyusod hosszú évekig fog egészségesen és boldogan élni melletted!

Hírek, érdekességek
Nevetős-könnyezős
Hírek, érdekességek
Nevetős-könnyezős
Hírek, érdekességek
Nevetős-könnyezős
Hírek, érdekességek
Nevetős-könnyezős
További anyagok