25 °C, Budapest
25 °C
Budapest
Holnap
21°
Holnapután
17°
Csütörtök
23°
2022.08.15. hétfõ, Mária
filter.hu filter.hu

La Marzocco - világszínvonalú kávégép akár otthonra is

A La Marzocco márkával már találkozhatott az, aki specialty kávéházakat szokott látogatni, de kevesen tudják, hogy akár otthoni használatra is elérhető a csúcsmárka. Most a La Marzocco Center segítségével körbejártuk a brand történetét és különlegességeit.

A firenzei oroszlán útja: a La Marzocco

A kézműves készítésű, magas minőségű kávégépeket gyártó céget a Bambi fivérek, Giuseppe és Bruno alapították 1927-ben, Firenzében. Az eszpresszógépek minden alkatrészét egyedileg készítették és saját kezűleg szerelték össze. A márka elnevezését Firenze címerállata ihlette, a dicsőséget és a győzelmet szimbolizáló Marzocco, az ülő oroszlánt a liliommintás címerrel.

A folyamatos innovációnak és az alapítók kitartásának köszönhetően a második világháborút, a firenzei árvizet is átvészelte a vállalat. Közel egy évszázada saját kezűleg összeállítva, a legmodernebb innovációk felhasználásával készíti világszínvonalú gépeit.

Innováció és mestermunka

A La Marzocco útját a folyamatos fejlesztések, szabadalmak határozták meg: ők alkalmazták először a fekvő, horizontális bojlert, a félautomata mechanizmust. A mai napig a kettős bojler a legfőbb ismérve a La Marzocco kávégépeknek: ez a technológia biztosítja, hogy tökéletesen precízen szabályozható legyen a kávékészítéshez használt víz hőfoka a teljes folyamat során.

Ezt a profi teljesítményt elsősorban a kávéházak tudják igazán kihaszálni, akik naponta több száz csésze eszpresszót készítenek. A La Marzocco gépei megbízhatóak, precízek, segítségükkel igazán magas minőségű kávé készíthető a legnagyobb forgalom esetén is. Egyes szériák már felhasználóbarát kezelőfelülettel is rendelkeznek, hogy precízen nyomon követhetőek legyenek az értékek.

A La Marcozzo Linea Mini sorozat pedig mindezt a háztartások számára is elérhetővé teszi - ezzel a La Marzocco a kávérajongók otthonát is meghódítja. A vendéglátóipari szabványoknak megfelelő alkatrészekkel felszerelt gép a minőségből nem ad alább, viszont a mérete és a letiszult formatervezése a hétköznapi konyhapultok ékkövévé teszi.

Világszínvonalú kávégép a konyhánkban

A Linea Mini különlegessége, hogy ugyanúgy kétbojleres, mint a kávéházaknak készült verziók. Ezáltal a kávékészítés és a gőzölés elkülöníthető csatornán és hőmérsékleten történhet. A sebességére sem lehet panasz, villámgyorsan készülhet az eszpresszók sora, így akár nagyobb vendégségek kiszolgálására is ideális választás. A megbízható minőséget letisztult design kíséri, többféle színben is megrendelhető, hogy illeszkedjen a konyha stílusához. Ha az otthonunkban is át szeretnénk élni a luxusminőségű kávézás élményét, akkor a kézzel készített Linea Mini kávégép formájában minden eszköz adott hozzá.

A budapesti La Marzocco Center bemutatótermében előzetes egyeztetés után a márka legtöbb szériája személyesen is megtekinthető, hogy meggyőződhessünk a prémium, professzionális minőségről.

Bútorok, konyhagépek
Eszközök, kiegészítők
Bútorok, konyhagépek
Eszközök, kiegészítők
Bútorok, konyhagépek
Eszközök, kiegészítők
Bútorok, konyhagépek
Eszközök, kiegészítők
További anyagok