23 °C, Budapest
23 °C
Budapest
Holnap
22°
Holnapután
26°
Szerda
27°
2023.09.24. , Gellért
filter.hu filter.hu

Munkahelyet váltanál? Miért ne?

Ismersz olyan embert, aki nem érzi jól magát a munkahelyén, de mégsem mer váltani? Vajon mi állhat a hátterében, ami miatt fél megtenni ezt a fontos lépést? Ismerjük meg, hogy mik azok az akadályok, amik nem hagyják, hogy változtassunk, és hogyan győzzük le őket!

Úgy érzed, hogy egy jó és támogató közösség része vagy a munkahelyeden? Akkor ez a cikk nem neked szól, hiszen már megtaláltad, amire szükséged van.

Ellenben, ha nem csak pozitív érzések töltenek el, amikor bemész dolgozni, akkor ideje, hogy a nyomába eredj annak, hogy miért is van ez így.

Meglehet, hogy a korábban jó munkaközösség megbomlott vagy éppen valaki kipécézett magának, és állandóan csak a beszólásokat kapod. Igazából ez nem is annyira lényeges, hiszen ami igazán fontos, az az, hogy nem érzed magad komfortosan azáltal, hogy valami nincs rendben.

Ez nagyon gyakran képes ráhúzódni az ember egészségére, ami önbizalomhiányhoz, szorongáshoz, gyomor problémákhoz és különböző más betegségekhez vezet.

Nem biztos, hogy meg kell várni azt, míg idáig fajul a dolog. A legjobb, ha már az elején felismered, hogy valami nincs rendben, és megpróbálod megkeresni a jó választ.

A szemléletmód a kulcs

Első lépésként fontos, hogy felismerd, hogy problémával küzdesz, és merj segítséget kérni. Ha ezzel megvagy, akkor elengedhetetlen egy jó segítő kiválasztása. Ez történhet egyéni konzultációk, illetve különböző tréningek segítségével egyaránt. Például nagyon jó indulás, ha megnézel néhány Kolozsi Mariann videót a YouTube-on, amik olyan dolgokban is segítséget nyújthatnak, amikről nem is gondoltad, hogy téged is érintenek.

Nagyon fontos, hogy felismerd az értékeidet és merd kamatoztatni azokat. Ez nagyon gyorsan helyre tudja billenteni az önbizalmad, hiszen ha tudod, hogy miben vagy jó, akkor azt is tudod, hogy milyen területen kezdj el keresgélni egy új munkahely után. Igen, ez nagyon fontos, mert ha felismered, hogy változtatni kell, akkor azt is tudni fogod, hogy végre újra a te kezedben van az életed irányítása. Mivel ez óriási biztonságot ad, így jöhetnek az állásinterjúk, míg meg nem találod azt a munkát, amivel tökéletesen elégedett lehetsz.

Sőt, nem is biztos, hogy egy azonnali váltás hozza meg a várt áttörést, hanem elegendő, ha fejlődik a kommunikációd, és ezáltal a munkahelyeden kivívott helyed is biztonságba kerül.

Ha egy kicsit behatóbban foglalkoznál a témával, akkor egy tanulságos, elmélyülős olvasmányként tudjuk ajánlani Kolozsi Mariann: Hozd ki magadból a legjobb éned! című könyvét. Ez segít felismerni az életedben jelen lévő akadályokat, és az otthonról hozott családi mintáid szempontjából is nyújthat segítséget. Ezen felül számtalan tanfolyam és tréning áll a rendelkezésedre, hogy jobban megismerd önmagad!