25 °C, Budapest
25 °C
Budapest
Holnap
21°
Holnapután
17°
Csütörtök
23°
2022.08.15. hétfõ, Mária
filter.hu filter.hu

Ismerd meg a legendás finn versenyző, Kimi Raikkönen történetét!

Kimi Raikkönen, azaz a finn "Jégember" már 2007-ben a Forma 1 csúcsára ért, és számos rajongót szerzett világszerte. Ha Te is kedveled Raikkönen stílusát, ismerd meg a gyermekkori habitusát és becenevének eredetét!

Raikkönen már gyerekkorában is versenyzett

Raikkönen már egészen fiatalon a Gokart szerelmese lett, és évekig versenyzett a kisméretű versenyautókkal. A kitartó versenyzés meghozta az eredményét, hiszen 15 évesen már az első külföldi versenyén is részt vett. Raikkönen monacói versenye rögtön emlékezetes lett, mivel a fiatal finn pilóta kormánya elromlott. A műszaki problémát azonnal jelezte a csapatának, és a versenyt a hiba ellenére is befejezte.

Később újra a monacói pályán kellett versenyeznie, és újból komoly kihívásokat tartogatott számára a futam. Raikkönen ugyanis a verseny közben akkorát ütközött, hogy felborult az autója. A fiatal pilóta ekkor nemes egyszerűséggel visszahelyezte a gokartot a pályára, és folytatta a száguldást. Kitartásának eredménye végül a 3. hely elhódítása lett. Ha Te is a finn legendás versenyző rajongója vagy, tekintsd meg a FansBRANDS.hu-nál kapható Kimi Raikkönen termékeket!

Híres becenevét tulajdonságai alapján kapta

A Forma 1 rajongóknak és a médiának nem kellett sok idő, hogy Raikkönen számára kitalálják a híres "Jégember" becenevet. Raikkönen a nyugodt és kiegyensúlyozott stílusának, illetve a precíz vezetési képességének köszönhette a becenevét. A finn pilóta ugyanis a feszültséggel teli versenyeken is tökéletesen nyugodt tud maradni, amely mindig hatalmas erény egy versenyzőtől.

Számos szakértő zökkenőmentesnek és szinte hibátlannak tartja a vezetési stílusát. Raikkönen nem csak a pályán hidegvérű, hanem a versenyeken kívül is mindig nyugodtan viselkedik. A versenyeket követően általában egy nagyobb baseball sapkát visel, hogy kevesebbet mutasson az arcából. Interjúk közben kimért, szinte monoton hangon válaszol a kérdésekre. A "Jégember" tehát napjainkban is méltó a nevéhez, és a versenyzői tehetsége még mindig kimagasló.

Új csapatánál már az első évében Forma 1 világbajnoki címet szerzett

Raikkönen a McLaren csapatával nem volt teljesen elégedett, hiszen a versenyautója kiegyensúlyozatlan teljesítményt mutatott a futamokon. A 2007-es szezont azonban már a Ferrari csapatával kezdte, miután a legendás olasz istállóhoz szerződött. Schumacher ekkor vonult vissza először a Forma 1 világától, így az olasz csapat valóban tehetséges pilótát szeretett volna.

A Ferrari nem sokat várakozott a német klasszis visszavonulása után, és 3 éves szerződést kínált Raikkönen számára. A "Jégember" tökéletesen meghálálta a bizalmat, hiszen már az első évében világbajnok lett. Raikkönen 2007-ben a Forma 1 csúcsára ért, és néhány év rally versenyzés után ismét visszatért a száguldó cirkuszba.

Száguldás
Cirkusz
Száguldás
Cirkusz
Száguldás
Cirkusz
Száguldás
Cirkusz
További anyagok