11 °C, Budapest
11 °C
Budapest
Holnap
13°
Holnapután
18°
Szombat
18°
2024.04.24. szerda, György
filter.hu filter.hu

Hogyan legyen a medence vize mindig tökéletes minőségű?

Ahhoz, hogy a medencét hosszú távon tudjuk használni, szükséges néhány alapvető szabályt betartani. A következőkben egy rövid útmutatóban összefoglaljuk a karbantartás legfontosabb lépéseit.

A víz kémhatásának beállítása

A víz kémhatásának beállítása azért fontos, mert a megfelelő pH-jú víz lesz tiszta és átlátszó. A megfelelő pH ez esetben 7,5, tehát enyhén lúgos. Előfordulhat, hogy a víz keménnyé válik, és vízkő jelenik meg, ez akkor lehetséges, ha túl sok kalcium- és magnéziumsót tartalmaz a medence vize. Ezt különböző vegyszerekkel lehet megakadályozni, ami lényeges, hiszen a vízkő az egész medence berendezését károsíthatja.

A medence vizének tisztítása

A gyerekek és felnőttek egyaránt szeretnek a medence vizében pancsolni. A Medence Óriásnál számos családi medence található, első osztályú minőségben. Azonban a pancsolás tiszta vízben az igazi, ehhez pedig ki kell választani egy hatásos módszert. A medence vizének tisztításánál több is segítségünkre lehet: többek között a sóbontó berendezésekkel történő elektroklórozás, az ózongenerátoros vízkezelés vagy az UV fertőtlenítés.

A sóbontó berendezés teljes mértékben automata, lényege, hogy a szűrőbe úgynevezett sóbontó cella van beépítve, ami által a fertőtlenítésért felelős klór állítódik elő. Nem kell aggódni amiatt, hogy esetleg a só koncentrációja bajt okoz, és kötött klór sincs a vízben, ami irritálná a szemet.

Az ózongenerátoros vízkezelés környezetkímélő, számos előnnyel rendelkezik használata. Működési elve a következő: a generátor a levegőben lévő oxigén molekulákat ózonná alakítja át, ezek a vízbe jutva és feloldódva aktív oxigént szabadítanak fel, amik a medence vizében lévő baktériumokat és gombákat elpusztítják.

Az UV fertőtlenítés legnagyobb előnye, hogy nem szükséges hozzá vegyszerek használata, az UV fény az, ami fertőtleníti a medence vizét. Nyugodt szívvel használhatjuk, az emberi szervezetre nem gyakorol negatív hatást.

A medence vizének fertőtlenítése, vegyszerek használata

A víz fertőtlenítése a szabad szemmel nem látható kórokozók elpusztítása miatt fontos. Ez történhet klórral vagy a fent már ismertetett eljárások segítségével. Alkalmazhatunk algaölő folyadékot is, de a pelyhesítő is jó szolgálatot tehet, ugyanis általa a szűrő még inkább képes felfogni a szennyeződéseket. Vásárolhatók bizonyos multitabletták is, amik tartalmazzák egyidejűleg a klórt, az algaölőt és a pelyhesítőt is.

Bútorok, kiegészítők, praktikák
Külső és belső terek
Bútorok, kiegészítők, praktikák
Külső és belső terek
Bútorok, kiegészítők, praktikák
Külső és belső terek
Bútorok, kiegészítők, praktikák
Külső és belső terek
További anyagok