9 °C, Budapest
9 °C
Budapest
Holnap
15°
Holnapután
15°
Csütörtök
10°
2024.04.22. hétfõ, Csilla
filter.hu filter.hu

5 tipp, hogy a költözés ne fejfájás legyen

A költözés lehet a kezdete valami boldog, új dolognak, de sok fejfájással jár. Mit tegyünk, ha szeretnénk nyugodtan, stressz nélkül átköltözni az új otthonunkba? Összeszedtünk néhány hasznos tippet.

Hónapok hosszú interjúi után végre megkaptuk életünk állását. Annyi csak a gond, hogy másik városba kell költözni érte, de megéri a váltás. Első ránézésre legalábbis. Aztán elkezdjük szervezni a költözködést és elég hamar kicsírázik a gondolat, hogy esetleg mégsem kell az az új állás, csak költözni ne kelljen.

A költözködés komplex dolog, legtöbbször csak akkor látjuk, mennyi munka van vele, mikor belekezdünk a szervezésébe. Jó esetben elegendő idő áll rendelkezésre, hogy mindent átgondoljuk egy zökkenőmentes költözéshez, de előfordul, hogy gyors és hatékony munkára van szükségünk. Összeszedtünk néhány hasznos tippet, ami segít stressz nélkül, gyorsan és kényelmesen új helyen tovább folytatni az életünket:

1. Kérjük a költöztetést dobozolással a szolgáltatótól!

A profi költöztető cégek legtöbb esetben vállalják, hogy szakszerűen becsomagolnak helyettünk. Kérhetünk segítséget csak a kényes holmik csomagolásához, de olyanra is van lehetőség, hogy az egész ház dobozolását a költöztető vállalja fel.

2. A bútorok szerelését bízzuk szakemberre!

Vannak bútorok, amik egyben nem szállíthatók. A legtöbb konyhabútor, nagyobb szekrény és tároló rendszer szerelést igényel, amihez megfelelő szerszámok és szaktudás is kell. Bízzuk szakemberre, mert szétszerelni még talán megy, de az új helyen pontosan újra összerakni mindent már sokkal nagyobb kihívás lesz.

3. Készüljünk rá a költözésre!

A pakoláshoz idő kell, annál is inkább, mert sokszor szortírozunk is, hogy ne kelljen felesleges holmikat magunkkal vinni az új albérletünkbe vagy új lakásunkba. Mozgósítsuk a barátokat és a családot, csináljunk bulit a költözésből!

4. Mérlegeljük a profi lomtalanító bevonását!

Ha egy nagy házat kell rövid idő alatt felpakolnunk, néha kevés a baráti kör segítsége. Ha a tetejébe még egy kisebb helyen kezdünk újra, még inkább szükség lehet egy profi lomtalanító csapat bevonására. Vannak cégek, amik ebben is a segítségünkre lehetnek.

5. A profi keresésére fordítsuk az időt, ne a csomagolásra!

Mindenképpen szánjuk rá az időt, hogy több helyről kérünk árajánlatot pontos listával az esetleges rejtett költségekről. Kérjünk referenciákat és mérlegeljük, hogy melyik céggel érdemes szerződni. Ez időigényes feladat, de érdemes rászánni néhány plusz napot a tájékozódásra. Mikor a költözésre kerül a sor, rengeteg időt spórol meg egy profi cég, ami leveszi vállunkról a feladatokat.