10 °C, Budapest
10 °C
Budapest
Holnap
15°
Holnapután
15°
Csütörtök
10°
2024.04.22. hétfõ, Csilla
filter.hu filter.hu

Csodás ötletek folyékony ragasztóval

A tavasz megérkeztéig ki tudjuk használni a bent eltöltött időt egy kis közös kézműveskedésre a gyerekkel. Nagyszerű lehetőség ez az elmélyülésre, a kreatív önkifejezésre, a fantázia szárnyalására. Mutatunk néhány ötletet, amit érdemes kipróbálni!

Emlékezetes élményt alakíthatunk akár egy egyszerű otthoni délutánból is, ha van otthon folyékony ragasztó! A gyerekek szeretnek önállóan alkotni. Különösen értékelni fogják a lehetőséget, ha meglátják, micsoda tartós szépségek kerülnek ki a kezeik közül!

Gyártsunk színes ablakdíszeket!

Ebben az akcióban azt használjuk ki, hogy a folyékony ragasztó idővel megszárad. Márpedig ha folyékony állapotában beszíneztük, akkor színesen fog megszáradni, ami nagyon szép!

A folyékony ragasztó mellett szükséged lesz fóliára, víz- vagy ételfestékre, szemcseppentőre vagy ecsetre, lyukasztóra, pipatisztítóra és színes gyöngyökre.

Csurgass ki a gyereknek a kiterített fóliára néhány pacni folyékony ragasztót. Készíts elő olyan színű víz- vagy ételfestéket, amilyenre színezni szeretnéd az ablakdíszedet. A gyerek csöppentővel vagy az ecsettel csöppentsen színeket a ragasztópacára, majd keverje össze őket óvatosan. Aztán meg kell várni, amíg megszáradnak a pacnik. Ez a legnehezebb része a feladatnak, mivel 2-3 napig is eltarthat, amíg megszáradnak! Amint megszáradtak, egyből látni lehet, miért szeretünk színes ragasztópacnikat gyártani. Kezdődhet a móka! Lyukaszd ki a pacni szélét, hogy fel lehessen fűzni, vedd elő a pipatisztítót és fűzz rá színes gyöngyöket, majd az aljára az újdonsült csodás színes ablakdíszeket! A végekre illeszthetsz színes tollakat. Nagyon jól mutatnak egymás mellett sorakozva az ablakban!

Készítsünk festményt sóból vagy homokból!

Szükség lesz a folyékony ragasztó mellett fekete fotópapírra, finom szemcséjű sóra vagy homokra, és víz alapú festékre, ami lehet víz-, akril- vagy ételfesték, vagy tempera. Rajzoljuk fel a kívánt mintát a fekete papírra, majd ragasztózzuk be a vonalak mentén. Szórjuk meg sóval vagy homokkal úgy, hogy minden ragasztófelületet betömjünk az anyaggal. Szórjuk le a felesleges sót vagy homokot a papírról, majd fessük ki a kívánt színekkel a képünket. Elképesztő ötletek tudnak így születni!

Batikoljunk csodákat ragasztóval!

Gyönyörű színkavalkádot varázsolhatunk egy kötényre, párnahuzatra, vászontáskára, terítőre vagy pólóra! Folyékony ragasztó mellett szükséged lesz színes akrilfestékre és vászonra. Terítsd ki a festendő textilt és rajzold fel halványan a mintát. Tegyél alá legalább egy réteg újságpapírt, hogy az anyagon átütő ragasztó ne kenje össze az asztalt! Ragasztózd be keskenyen a minták vonalát! Várd meg, amíg tökéletesen megszárad a ragasztó! (Ez egy fél napig is eltarthat.) Fesd ki az anyag egész felületét különféle színű akrilfestékkel! Várd meg, amíg tökéletesen megszárad a festék! Engedj egy lavórba forró vizet és áztasd benne a textilt 10-20 percig. A folyékony ragasztó fel fog oldódni, amit óvatos dörzsöléssel elősegíthetsz. Terítsd ki száradni a művedet és gyönyörködj benne!

Ruha, smink, frizura
Otthoni praktikák
Ruha, smink, frizura
Otthoni praktikák
Ruha, smink, frizura
Otthoni praktikák
Ruha, smink, frizura
Otthoni praktikák
További anyagok